Nokia 3310 3G uitvoering aanstaande

Goed nieuws voor liefhebbers van de Nokia 3310 die eerder dit jaar verscheen. Er is namelijk een nieuwe variant op komst welke over 3G-connectiviteit beschikt. Verder veranderd er niks aan het toestel; hij is nog steeds retro, robuust en lekker basic. De Nokia 3310 3G maakt zijn debuut midden oktober in Australië. Een globale uitkomst volgt spoedig daarna.

Nokia is weer helemaal van terug van weggeweest. Nadat het bedrijf enkele turbulente jaren achter de rug heeft met diverse gefaalde telefoons en allerhande falende projecten, is de boel nu weer op de rit. Dit heeft uiteraard alles te maken met het eveneens Finse bedrijf HMD Global. HMD is nu sinds ruim een jaar in het bezit van het exclusieve recht om de merknaam Nokia voor diens telefoons te gebruiken. Sindsdien timmert het bedrijf hard aan de terugkeer van Nokia en bracht het dit jaar al diverse toestellen op de markt. Naast dat het bedrijf smartphones maakt zoals de Nokia 6 en Nokia 8, kunnen ook liefhebbers van meer retro-toestellen hun hart ophalen. Aan het begin van dit jaar introduceerde de Finnen bijvoorbeeld de Nokia 3310. Inderdaad; een remake van de traditionele variant uit 2000.

Ode aan vroeger

Dit toestel bleek een stuk populairder te zijn dan gedacht. Winkels over heel de wereld kampten al snel met tekorten en HMD zette alles op alles om meer productie van de band af te krijgen. De Nokia 3310 is hierbij in al zijn aspecten retro te noemen. In tegenstelling tot het gros van de telefoons tegenwoordig. Zo beschikt de Nokia 3310 niet over een touchscreen, functies als vingerafdrukscanner of andere innovaties. De Nokia 3310 draait juist om eenvoud. Zo wordt het toestel uiteraard geleverd inclusief iconische Snake game, interne opslag van 16 MB en een indrukwekkende bouwkwaliteit. Bovendien is hij uitgerust met een FM-ontvanger voor radio, een ongeëvenaarde accuduur tot wel drie weken en uiteraard een kenmerkende robuuste behuizing.

‘Nokia 3310 3G vanaf 16 oktober verkrijgbaar’

Vandaag maakt Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD, bekend dat men achter de schermen al geruime tijd bezig is met een nieuwe variant van het iconische toestel. Deze variant gaat over 3G beschikken en is vanaf 16 oktober verkrijgbaar. Hij maakt zijn debuut in Australië waarna hij uitkomt in Singapore en vervolgens de rest van de wereld. Een specifieke verschijningsdatum voor Nederland is niet genoemd. De adviesprijs van deze Nokia 3310 3G gaat 69 euro worden. Dit is tien euro meer dan het standaardmodel. Het nieuws komt overigens precies op een goed moment. Veel landen, waaronder Singapore, zijn namelijk bezig met het uitschakelen van 2G-netwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nokia 3310
Nokia 3310

Bekijk alle informatie over de Nokia 3310

Beste deal