4 nieuwe Asus telefoons vroegtijdig gelekt

De Asus Zenfone 4, Zenfone 4 Selfie en Pro-versie en Zenfone 4 Max zijn allemaal in vol ornaat verschenen op internet. Ook de begeleidende specificaties zijn gelekt. In dit artikel bespreken we de toestellen aan de hand van hun specificaties.

Asus is niet de grootste fabrikant die er is maar maakt zeer degelijke telefoons. Neem bijvoorbeeld de Zenfone 3: goede prestaties, sterke bouwkwaliteit en uitstekende camera. Ook het prijskaartje is aantrekkelijk. Waar Asus echter minder sterk in is, is het geheim houden van diens plannen voor aankomende telefoons. Dat blijkt wel weer vandaag. er zijn maar liefst vier telefoons gelekt. En met lekken bedoelen we dan ook bijna letterlijk lekken: zowel productafbeeldingen als specificaties. Het is allemaal bekend geworden. Zo weten we nu hoe de Asus Zenfone 4, Zenfone 4 Max en Zenfone 4 Selfie eruitzien.

Asus Zenfone 4

Het nieuwste vlaggenschip gaat de naam Asus Zenfone 4 dragen. Het toestel wordt beschikbaar in twee varianten. De ene variant wordt aangedreven door een Snapdragon 630 processor, terwijl de tweede variant over een betere Snapdragon 660 chip beschikt. Verder zijn de specificaties gelijk. Het toestel krijgt de beschikking over 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslag. De accu heeft een capaciteit van 3300 mAh waarmee je gemakkelijk een dag zou moeten kunnen doen. Aan de achterzijde beschikt hij over twee camera’s. Deze sensoren hebben een resolutie van respectievelijk 8 en 12 megapixels. Verder heeft het scherm een diagonaal van 5.5 inch en gaat hij rond de 499 euro kosten.

Het scherm is daarbij gemaakt van Super AMOLED. Het is niet duidelijk hoeveel de versie met betere processor gaat kosten.

Asus Zenfone 4 Max

Deze telefoon is geen verrassing meer en valt momenteel al in Rusland te bestellen. De vandaag gelekte versie verschilt echter van deze Russische versie. De Asus Zenfone 4 Max heeft een 5.2 inch IPS-scherm met een HD-resolutie. Hierbij ontvangt het toestel zijn rekenkracht van een Snapdragon 425 chipset. Deze is trager dan de Snapdragon 430 variant die momenteel in Rusland te verkrijgen valt. Verder wordt deze versie ondersteunt door 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan interne opslag. Ook de accu van deze versie is overigens minder uitgebreid: 4100 mAh tegenover 5000 mAh. Aan de achterkant vind je een dual-camera met kwaliteit van respectievelijk 13 en 5 megapixel. Deze versie van de Zenfone 4 Max gaat rond de 229 euro kosten.

Asus Zenfone 4 Selfie en Pro

De Asus Zenfone 4 Selfie en Pro versie verschillen van elkaar op diverse fronten. Daar waar het basismodel wordt aangedreven door een Snapdragon 430 chipset, heeft de Pro-versie de beschikking over een beduidend snellere Snapdragon 625 processor. Beide toestellen beschikken over 4 GB aan RAM-geheugen, 64 GB aan opslag en een 3000 mAh batterij. Ook is de schermdiagonaal van beide telefoons 5.5 inch. De Pro-versie heeft echter een Full-HD resolutie waar de reguliere variant het met slechts HD moet doen.

Het draait bij deze toestellen echter uiteraard om de voorcamera, om selfies mee te maken. Aan de voorkant van de reguliere Asus Zenfone 4 Selfie vind je een 20 en 8 megapixel dual-camera. De Pro variant beschikt hierbij over een 24 en 5 megapixel combinatie. De prijskaartjes zijn respectievelijk 299 en 399 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons