87 procent iOS apparaten draait op versie 10

87 procent van alle mobiele Apple apparaten draait op iOS 10, de laatste en meest recente versie van het besturingssysteem. Een kleine minderheid van een gecombineerde dertien procent draait op een oudere versie. Dat valt te lezen in de vanochtend gepubliceerde distributiecijfers.

Zo af en toe publiceert Apple cijfers rondom de distributie van haar eigen besturingssysteem: iOS. iOS draait op zowel iPads, iPhones als de Apple Watch en de laatste versie werd vorig jaar juni aangekondigd. De eerste telefoon die direct bij uitkomst op dit besturingssysteem zou draaien was de Apple iPhone 7 en diens grotere broer, de iPhone 7 Plus. Groot voordeel van Apple apparaten is de lange gebruikersduur. Apple houdt zijn apparaten goed bij qua software waardoor je gemakkelijk vier jaar met een toestel kunt doen dat veilig onderhouden wordt dankzij regelmatige updates.

Overgrote meerderheid draait iOS 10

Android fabrikanten krijgen daarbij veelal het verwijt niet genoeg inspanningen te leveren qua het up-to-date houden van de software van hun telefoons. Uit de meest recente distributiecijfers van Apple blijkt dat maar liefst 87 procent van alle apparaten op iOS 10 draait, de laatst uitgegeven versie. Zo’n tien procent draait hierbij op de voorganger en een kleine drie procent draait op een nog oudere versie. Een prima prestatie van Apple als je het ons vraagt. De opvolger, iOS 11, komt naar verluidt ergens volgende maand op de markt en het vermoeden is dat veel gebruikers direct over zullen stappen. Het is nog niet bekend welke telefoons de update zullen ontvangen.

Android: minder rooskleurig beeld

De situatie bij Android is echter een stuk minder rooskleurig. Slechts 11.5 procent van alle toestellen draait op het meest recente besturingssysteem. De meerderheid van 31.8 procent draait nog op Android 6 Marshmallow, de voorlaatste editie. De kritiek die Android hierover ontvangt is dan ook gegrond. Software updates zijn immers cruciaal voor de levensduur van een toestel. Niet alleen brengen deze updates veiligheidsverbeteringen met zich mee, ook bevorderen ze de comptabiliteit van het apparaat. Zo kun je op een gegeven moment geen gebruik meer maken van de meest recente apps, wanneer je een oude Android-versie op je telefoon draait.

Over de iPhone 7

De Apple iPhone 7 is hét Apple vlaggenschip uit 2016. Het toestel ziet er ontzettend smaakvol uit dankzij zijn fraaie uiterlijk opgebouwd uit luxueuze materialen. Ook qua prestaties levert het toestel indrukwekkende prestaties af, onder meer dankzij de A10 processor onder de motorkap. Daarnaast worden Apple telefoons doorgaans geroemd om hun goede foto-kwaliteit en de iPhone 7 is hierop geen uitzondering. Aan de achterkant beschikt de telefoon immers over een 12 megapixelcamera met onder meer optische beeldstabilisatie en Phase Detection Autofocus (PDAF). Ook zit de software van het toestel uitermate goed in elkaar.

Zo heb je de beschikking over 3D Touch, waarmee je door middel van drukgevoelige aanrakingen kunt aangeven wat je wilt. De iPhone 7 is zowel los als met een abonnement verkrijgbaar en kost rond de 650 euro. Hierbij heb je keus tussen verschillende varianten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iPhone 7
iPhone 7

Bekijk alle informatie over de iPhone 7

Beste deal