Alcatel 3C officieel onthuld: scherpe prijs en 18:9 scherm

De Alcatel 3C is officieel onthuld. Deze goedkope instapper valt op dankzij zijn 18:9 beeldverhouding. Daarbij beschikt hij over een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Het toestel is in Italië te koop voor 129 euro. Of, en wanneer hij naar Nederland komt is onbekend.

Afgelopen CES-beurs toonde Alcatel maar liefst drie nieuwe telefoons: de 5, 3C en 1V. De eerste betreft het nieuwe vlaggenschip van komend jaar, terwijl de tweede en derde budgettoestellen zijn. Vandaag is de middelste officieel onthuld. In Italië gaat het toestel direct in de verkoop tegen een adviesprijs van 129 euro. Of, en wanneer het toestel naar Nederland komt is nog onduidelijk. Hét kenmerk van alle nieuwe Alcatel telefoons is de 18:9 beeldverhouding. In 2017 zagen we deze trend tot grote hoogten stijgen. Destijds was het kenmerk echter alleen voorbehouden aan de absolute vlaggenschepen. 2018 lijkt het jaar te gaan worden waarin ook goedkopere telefoons over grote schermratio’s gaan beschikken.

Dit moet je weten over de Alcatel 3C

De Alcatel 3C is met zijn prijskaartje van 129 euro ongetwijfeld een budgettelefoon. Zodoende weet hij ons qua specificaties niet omver te blazen. Dit is overigens ook helemaal niet erg: daar is het dergelijke toestellen ook niet om te doen. De meest onderscheidende functie van de Alcatel 3C is zonder meer zijn 18:9 beeldverhouding. Daar waar zijn concurrenten het veelal met 16:9 doen, heb je bij de Alcatel 3C dus alle ruimte voor apps, films en games. Maar liefst 76 procent van de voorzijde wordt ingenomen door actief gebruikt beeldscherm. Het scherm loopt vrijwel compleet door van rand-tot-rand. Enkel aan de boven- en onderzijde zijn duidelijke randen, ook wel bezels genoemd, zichtbaar. Het scherm zelf meet 6″ in de diagonaal en heeft een resolutie van 720 bij 1440 pixels.

Alcatel 3C specificaties

Onder de motorkap wordt de Alcatel 3C aangedreven door een quad-core processor, 1 GB werkgeheugen en 16 GB uitbreidbare opslag. Met name de werkgeheugencapaciteit valt tegen. Minstens 2 GB is tegenwoordig immers wel de standaard: ook bij toestellen in vergelijkbaar prijssegment. De hoofdcamera heeft een 8 megapixelresolutie. Deze sensor is in staat Full-HD foto’s en video’s op te nemen. Net iets onder de camera tref je de vingerafdrukscanner. De selfie-flitser heeft het met 5 megapixels te stellen. Verder beschikt hij over alle standaard functionaliteiten. Denk aan 4G-internetsnelheid, Bluetooth 4.2, een koptelefooningang en hij draait op Android 7 Nougat. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh: hiermee houd je het met gemak een dag vol.

De Alcatel 3C: iets voor jou?

De Alcatel 3C koop je wanneer je veel waarde hecht aan een 18:9 beeldverhouding. Ook is het netjes dat Alcatel een vingerafdrukscanner op de achterkant heeft geplaatst: dit kom je niet bij alle budgettelefoons tegen. Echter, er zijn telefoons met betere prijs-kwaliteitsverhoudingen te vinden. Mogelijke alternatieven zijn de Nokia 2 en Nokia 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons