Alcatel kondigt volledige line-up voor dit jaar aan

Alcatel heeft zijn complete line-up voor het aankomende jaar uit de doeken gedaan. Men gaat drie typen telefoons op de markt brengen, oplopend van budgettoestellen tot vlaggenschepen. Meest opvallende kenmerken zijn dat ze allemaal met 18:9 beeldverhouding en gezichtsontgrendelingstechniek zijn uitgerust. Op de MWC-beurs maakt men specificaties bekend.

Nog nooit van de telefoonfabrikant Alcatel gehoord? Dat is goed mogelijk. Het van oorsprong Franse bedrijf heeft in ons land nog een wereld te winnen als we over populariteit praten. In de thuismarkt zijn daarentegen weinig consumenten niet bekend met Alcatel. Vooral onder jongeren zijn de telefoons megapopulair. Dit heeft grotendeels te maken met de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding in combinatie met de doorgaans fraaie ontwerpen. Zo heeft de Alcatel A3 LED bijvoorbeeld een compleet verlichte achterkant: een uniek designelement. Ook komend jaar staat ons een hoop moois te wachten vanuit Franse hoek, zo blijkt vandaag. Alcatel heeft op de CES-beurs te Las Vegas namelijk zijn volledige jaarcollectie uit de doeken gedaan welke bestaat uit drie series.

Vlaggenschip: de Alcatel 5-serie

Het topsegment wordt ingevuld door de Alcatel 5-serie, waarvan we afgelopen week al een foto onder ogen kregen dankzij techjournalist Evan Blass. Meest opmerkelijke kenmerk is het grote beeldscherm in verhouding tot de rest van de voorkant. Zodoende is de beeldverhouding 18:9, in plaats van het doorsnee 16:9. De Alcatel 5 serie beoogt vlaggenschip waardige prestaties af te leveren tegen een lagere prijs dan zijn concurrentie. De 5-serie zal worden gemaakt van premium materialen waaronder aluminium en met hoogwaardige functies worden uitgerust. Onder deze functies onder meer gezichtsontgrendeling , zoals we die kennen van de Apple iPhone X. De fabrikant heeft geen verdere specificaties bekend gemaakt.

Middenklasser en budgettoestel: Alcatel 3V en Alcatel 1X.

Ook mensen met een kleinere beurs kunnen het aankomende jaar bij Alcatel terecht. De meest goedkope toestellen worden onder de Alcatel 1-paraplu geplaatst, waarvan de Alcatel 1X de eerste is die uitkomt. De middenklassers gaan door onder de Alcatel 3-lijn, waarbij de 3V als eerste ten tonele verschijnt. Beide series worden, evenals het vlaggenschip, uitgerust met een 18:9 beeldverhouding. Helemaal in het midden- en lagere segment is dit momenteel allesbehalve gebruikelijk. Dit spreekt uiteraard in het voordeel van de toestellen. De Alcatel 3-serie heeft verder afgaande op het vrijgegeven materiaal een dubbele camera. Wederom laat de fabrikant geen specificaties los. Wel heeft men bevestigd dat alle telefoons van komend jaar over gezichtsontgrendeling beschikken.

Wederom zou dit een doorbraak zijn aangezien momenteel enkel de absolute vlaggenschepen, met idem dito prijskaartjes, over dergelijke functionaliteit beschikken. Eind februari gaat de MWC-beurs in Barcelona van start. Ook op dit podium is Alcatel aanwezig. Tegen die tijd maakt men meer specificaties over alle aankomende toestellen bekend, zo heeft men laten weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons