Alles dat je moet weten over de Google Pixel 3

Google Pixel 3 design

Vanavond worden de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL gelanceerd. Het ontwerp en de belangrijkste specificaties zijn al veelvuldig gelekt. Maar wat doet die enkele 12 megapixel camera in vergelijking tot de dual tot triple camera concurrentie. Dat zien we vanavond.

Na lekken van Roland Quandt deed Evan Blass deze week ook een duit in het zakje. Hij toont ons de laatste renders van de Google Pixel vlaggenschepen. Het ontwerp van de nieuwe Pixel generatie heeft veel overeenkomsten met de Google Pixel 2. Het verschil is vooral duidelijk bij de Pixel 3 XL aangezien dit vlaggenschip een notch heeft. Hierin volgt Google het voorbeeld van grote concurrent Apple.

Alles over het Google Pixel 3 ontwerp

Vanavond om 17:00 uur Nederlandse tijd presenteert Google de nieuwe Google Pixel 3. De nieuwe generatie bestaat opnieuw uit twee modellen, de normale en XL. Er zijn echter geruchten over een derde toestel. Een toestel dat volledig in het geheim gehuld gaat.

De basis versie van de Google Pixel 3 krijgt een 5,5 inch beeldscherm in een relatief slanke behuizing. Boven het scherm verwachten we twee acht megapixel selfie camera’s. De achterkant heeft net als vorig jaar een dual tone afwerking. Google heeft gekscherend al aangegeven dat er vraag is naar een groter toestel. De Google Pixel 3 XL is dan ook uitgerust met een mega 6,3 inch beeldscherm. Dit beeldscherm heeft een flinke notch met opnieuw twee selfie camera’s.

De achterkant van beide Google Pixel 3 vlaggenschepen is weer hetzelfde, op formaat na. Daar tref je slechts een enkele hoofdcamera met camera sensoren en LED flitser. Iets lager vind je de vingerafdrukscanner. De behuizing net wat meer afgerond dan de vorige Pixel generatie.

Alles over de Google Pixel 3 specs

We verwachten dat de Google Pixel 3 een groot 5,5 inch AMOLED beeldscherm krijgt met een resolutie van 2280 x 1080 pixels. De beeldverhouding is 19:9 en daarmee ideaal voor het bekijken van films en gaming. De Pixel 3 XL is uitgerust met een groot 6,3 inch AMOLED beeldscherm met Full HD resolutie. Beide toestellen zijn uitgerust met de snelle Snapdragon 845 processor van Qualcomm. Men vermoed slechts 4 GB aan werkgeheugen, maar wellicht dat er modellen beschikbaar zijn met 6 GB. Er is zeker meer 64 GB aan opslagruimte of meer beschikbaar. De Google telefoons draaien uiteraard op Android 9 Pie.

Beste single camera telefoon

Een ding is duidelijk en dat is dat de aankomende Google Pixel 3 telefoons de beste single camera telefoons van nu zullen worden. Aangezien de software achter een smartphone camera erg veel invloed heeft op de kwaliteit van een foto kun je wel nagaan dat software gigant Google veel in haar mars heeft. Hoe goed de camera wordt zien we vanavond.

Google zelf meent dat we nog niet alles weten over de Google Pixel 3. Nieuwsgierig? Check de lancering zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons
Apple smartphonesSamsung smartphonesHuawei smartphonesSony smartphonesLG smartphonesHonor smartphonesMotorola smartphonesNokia smartphones