Alles dat je moet weten over de Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 Plus

Vorige week presenteerde Samsung aan de vooravond van het Mobile World Congress 2018 twee gloednieuwe Galaxy S smartphones. De Samsung Galaxy S9 en de Samsung Galaxy S9 Plus zijn de nieuwe premium vlaggenschepen van de nummer één smartphone maker Samsung.

Samsung kiest dit jaar net als Apple voor een flink verschil in de basis versie en de Samsung Galaxy S9 Plus. De laatste is niet alleen een stuk groter. Het toestel is ook nog eens uitgerust met twee 12 megapixel hoofdcamera’s in tegenstelling tot één. Daarnaast ontvang je bij de Plus ook nog eens 6 GB werkgeheugen in plaats van 4 GB. Hier lees je alles dat je moet weten over de nieuwe Galaxy S9 vlaggenschepen.

Vrijwel geen verschil in ontwerp met de Galaxy S8

Zoals we via lekken al wisten is er weinig verschil in het ontwerp van de nieuwe Galaxy S9 ten opzichte van de Galaxy S8. In de basis gebruik Samsung dezelfde beeldschermen. De S9 en S9 Plus hebben respectievelijk een 5,8 inch en 6,2 inch beeldscherm die net wat meer van de voorkant innemen. De prachtige Super AMOLED beeldschermen hebben een resolutie van 2.960 x 1.440 pixels en een beeldverhouding van 18,5:9. Het grootste verschil ligt binnen en dat is de tweede generatie 10nm Exynos processor. Een ander groot verschil is de vingerafdrukscanner die we bij de Samsung Galaxy S9 modellen onder de hoofdcamera(‘s) vinden. Dan zijn we beland bij het volgende verschil, want de Samsung Galaxy S9 Plus heeft niet één maar twee hoofdcamera’s.

Samsung Galaxy S9 vs S8

Camera opnieuw ontwikkeld en de beste smartphone camera

Beide Samsung Galaxy S9 vlaggenschepen beschikken over een geweldige camera. Vandaag blijkt zelfs dat de Samsung Galaxy S9 Plus de beste camera smartphone van de wereld is volgens DxO Mark. DxO Mark is een gerenommeerde camera testsite en test jaarlijks vele camera’s en smartphone camera’s. De Samsung Galaxy S9 Plus is zelfs beter dan de beste camera smartphone van 2017, de Google Pixel 2.

Aan de achterkant van de Samsung Galaxy S9 vind je een 12 megapixel camera met dual f/1.5 & f/2.4 diafragma. De dubbele diafragma verzorgt de mooiste beelden zowel bij weinig licht (f/1.5) als bij normale omstandigheden. Ben je een fotofanaat en wil je de beste foto’s en inzoomen tot 4x? Dan is het Samsung Galaxy S9 Plus vlaggenschip nog een stapje beter. De grote S9 broer beschikt over twee 12 megapixel hoofdcamera’s bestaande uit dezelfde 12 megapixel camera met dubbele diafragma en een secundaire 12 megapixel f/2.4 telelens. Je krijgt de mooiste bokeh effecten dankzij die tweede camera en kunt ook nog eens probleemloos tot 2x optisch inzoomen. Een van de nieuwe opties van de Galaxy S9 vlaggenschepen is slo motion filmen. Het tweetal vertraagt de wereld tot 960 frames per seconde bij 720p video kwaliteit. Een extra geheugen module bij de primaire camera zorgt ervoor dat de beelden worden verwerkt en je de mooiste momenten kunt filmen in super slow motion.

De meest krachtige Android processor

De Samsung Galaxy S9’s zijn gemaakt voor multi tasken, films kijken, uren lang over internet surfen en natuurlijk prachtige foto’s. Je kunt niets bedenken dat deze vlaggenschepen niet razend snel kunnen doen. De reden hiervoor is natuurlijk de geweldige krachtbron van het tweetal. De Nederlandse Samsung Galaxy S9 is uitgerust met de snelle Exynos 9810 processor van Samsung zelf. Het is al weer de tweede generatie 10nm processors en deze is nog krachtiger en zuiniger dan de toch al snelle Exynos 8995 uit de Samsung Galaxy S8 Plus. Dit jaar is er 4 GB werkgeheugen beschikbaar in de basis versie en krijgt de Samsung Galaxy S9 Plus zelfs 6 GB aan werkgeheugen. In Nederland is er daarnaast keuze uit 64 GB of 256 GB aan opslag ruimte. Mocht dat niet genoeg voor jou zijn, dan kun je een microSD kaart gebruiken. Met deze krachtige Android processor en mega veel opslagruimte zijn de zwaarste apps geen enkel probleem en kun je ultiem gamen met deze vlaggenschepen.

Bixby en AI/AR integratie nu nog beter

Met de lancering van de Samsung Galaxy S8 werd ook de AI assistent van Samsung Bixby geïntroduceerd. Dit jaar is Bixby flink verbeterd. De slimme assistent helpt je niet alleen je dag plannen. Het zoekt daarnaast alles voor je uit. In combinatie met de hoofdcamera wordt Bixby onmisbaar voor de reiziger. Koop je de Samsung Galaxy S9 dan hoef je straks alleen nog maar de camera te richten op een buitenlands bord en het toestel vertaalt alles voor jou in de taal naar keuze. De augmented reality (AR) techniek is sterk verbeterd en komt in verschillende omstandigheden super goed van pas. De AR techniek is zover in de smartphone verwerkt dat je zelfs kunt achterhalen hoeveel calorieën in je eten zit. Daarvoor hoef je alleen je camera maar op je eten te richten en de Samsung Galaxy S9 rekent het voor jou na.

Een andere nieuwe feature zijn de super stoere AR Emoji’s. Hiermee legt Samsung een lijn naar de jeugd. Via de front camera maak je namelijk super stoere emoji afbeeldingen van jezelf of je vrienden. Deze 3D emoji kun je vervolgens met jouw hele vriendengroep delen via Facebook, Instagram of WhatsApp.

Super goede beveiliging

Al je gegevens waren al veilig op de Samsung Galaxy S8 Plus. Maar de Samsung Galaxy S9 gaat hierin nog een stapje verder. Naast de super goed geplaatste vingerafdrukscanner is er veel meer. Samsung heeft het vlaggenschip ook uitgerust met een snelle irisscanner. Daarnaast kun je kiezen voor gezichtsherkenning die nu nog beter is dan voorheen. Je bestanden kunnen zelfs nog veiliger worden gemaakt. De Samsung Galaxy S9 heeft Samsung Knox. Knox is een beveiligingssysteem waar je bestanden in kan zetten die je extra wilt beveiligen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat een bestand alleen worden geopend met jouw iris of vingerafdruk van je rechter pink.

Nieuwsgierig naar de Samsung Galaxy S9 vlaggenschepen? Hier is de officiële introductie van Samsung zelf. Vergelijk hier het beste Samsung Galaxy S9 Plus abonnement voor jou.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner