Analist: Apple stelt verkoopverwachtingen iPhone X bij

Volgens een gerenommeerd analist doet de iPhone X het minder goed dan van tevoren werd voorspeld. Apple verwacht dit kwartaal ‘slechts’ 18 miljoen exemplaren te verkopen, terwijl op voorhand werd gespeculeerd dat dit aantal tussen de 20 en 30 miljoen stuks zou liggen. Oorzaak van deze bijgestelde verwachtingen is de afgenomen vraag in China. 

Volgens Ming-Chi Kuo – een zeer gerespecteerd telecomanalist – doet de iPhone X het minder goed dan verwacht. Apple zou zodoende haar verkoopverwachtingen naar beneden hebben bijgesteld. Nier langer verwacht men in het huidige kwartaal tussen de 20 en 30 miljoen stuks te verkopen, maar ‘slechts’ 18 miljoen. Dit stelt de analist in een memo richting zijn clientèle, welke is opgepikt door de website 9To5Mac. Kuo is werkzaam bij een investeringsbank en adviseert (vermogende) bedrijven en particulieren. Zodoende dient hij altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen binnen de telefoonindustrie. Waar hij de informatie vandaan heeft gehaald, is niet bekend. Kuo’s verleden leert ons echter dat hij het veelal bij het juiste eind heeft.

‘Chinezen doen langer met hun telefoon dan gedacht’

Er zijn een paar oorzaken aan te wijzen voor deze tegenvallende verwachtingen. Ten eerste blijkt de iPhone X minder te verkopen in stedelijk China dan verwacht. Op voorhand dacht Apple met de iPhone X definitief voet aan grond te krijgen in het land met ruim 1.3 miljard inwoners, maar dit blijkt toch anders uit te pakken. Chinezen blijken langer met hun telefoons te doen dan één jaar. Daarbovenop stelt Kuo dat Chinezen (en Aziaten in het algemeen) zeer veeleisend zijn als het op specificaties aankomt. Zodoende zouden zij teleurgesteld zijn in de inkeping van de iPhone X aan de bovenkant. In deze inkeping is de TrueDepth-camera geplaatst, waardoor de gezichtsontgrendelingstechniek van Face ID mogelijk is. Critici stellen dat deze inkeping zonde van het schermoppervlak is.

De TrueDepth-camera van de Apple iPhone X.

Voorspelling: Apple brengt komend jaar drie nieuwe telefoons uit

Ook het gros van de Chinezen zou deze mening delen, zo stelt de analist. Hij vervolgt zijn advies door te stellen dat Apple ook in het tweede kwartaal van 2018 verwacht 13 miljoen stuks van diens meest recente vlaggenschip verwacht te verkopen. Opvallend genoeg doen ook de oudere iPhone 6S en iPhone 7 het nog steeds goed in de globale markt. Over de gehele linie verwacht Kuo dat Apple 62 miljoen iPhone X-exemplaren gaat verkopen. Hij besluit zijn verwachtingen door aan te geven dat Apple dit jaar naar alle schijn drie nieuwe telefoons uitbrengt. De opvolger van de iPhone X krijgt volgens hem wederom een 5.8″ scherm met OLED-paneel. Daarbij komen er twee grotere toestellen uit. Deze krijgen schermformaten van respectievelijk 6.1″ en 6.5″. Eerstgenoemde krijgt hierbij een (kwalitatief minder) LCD-scherm, terwijl de tweede ook met een OLED-paneel wordt uitgerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iPhone X
iPhone X

Bekijk alle informatie over de iPhone X

    Beste deal