Android 8 Oreo bèta voor Nokia 3 op handen

Nokia 3 bezitters opgelet. Binnenkort krijg je de kans om een proefversie, een zogeheten bèta, van Android 8 Oreo op jouw toestel te draaien. Hierdoor krijg je eerder dan de rest toegang tot alle nieuwe functies. Er is echter één maar: de proefversie kan fouten bevatten. Ook voor Nokia 2 gebruikers is er goed nieuws: deze goedkope instapper krijgt ‘binnenkort’ een update naar Android 8.1

Nokia heeft een uiterst succesvol 2017 achter de rug. Aan het begin van dat jaar nam HMD Global een exclusieve licentie op de illustere merknaam van weleer af en sindsdien gaan de zaken uitstekend. Zowel consumenten als pers zijn enthousiast. Niet geheel onbelangrijk: ook de verkoopcijfers zijn uitstekend. Een groot pluspunt aan Nokia telefoons is het updatebeleid. Iedere maand ontvangen de toestellen (broodnodige) beveiligingsupdates. Hierdoor is de veiligheid op orde en blijft jouw data beschermd. Ook bij grotere systeemupdates zijn Nokia telefoons snel aan de beurt.

Kleurvarianten van de Nokia 3

Nokia 3 bezitters: als eerste Android 8 draaien?

Dit blijkt vandaag maar weer. De Nokia 3 staat namelijk op het punt om een eerste versie van Android 8 Oreo te ontvangen. Let wel: het gaat hierbij om een bèta. Oftewel: een proefversie van de uiteindelijke software. Nokia 3 bezitters kunnen zich binnenkort aanmelden om te participeren. Na aanmelding krijg je een uitnodiging van Nokia om de nieuwste software te proberen. Het kan hierbij voorkomen dat je tegen eigenaardigheden en / of fouten aanloopt. Het is dus handig als je wel het een en ander van telefoons in het algemeen snapt. Vandaag maakt Juho Sarvikas, de communicatiedirecteur van HMD Global, op Twitter bekend dat de Nokia 3 spoedig een bètaversie gaat draaien.

Nokia 2 krijgt directe update naar Android 8.1

Een precieze datum laat hij in het midden. Met de Mobile World Congress voor de deur, lijkt het echter logisch dat dit vóór aanvang van deze beurs gaat plaatsvinden. De iets goedkopere Nokia 2 krijgt daarbij direct een update naar Android 8.1. Er vindt dus geen bèta voor dit toestel plaats. Hier is voor gekozen omdat versie 8.1 diverse verbetering met betrekking tot werkgeheugenmanagement met zich meebrengt. Dit komt mooi uit, aangezien de Nokia 2 over slechts 1 GB werkgeheugen beschikt. Dit is relatief karig, aangezien de meeste telefoons van tegenwoordig over minstens 2 GB beschikken.

Android 8 Oreo logo

Android 8 Oreo: de belangrijkste functies

De nieuwste Android-versie brengt enkele interessante kenmerken met zich mee. Zo krijg je ten eerste de beschikking over beeld-in-beeld-modus. Hierbij kun je bepaalde apps in een klein venster afspelen, bovenop de rest van het scherm. Handig wanneer je bijvoorbeeld aan het navigeren bent, en Google Maps in het ‘zwevende’ venster weergeeft. Ook krijg je de beschikking over notificatiekanalen. Zodoende krijg je meer controle over welke notificaties je wél, en welke je niet wenst te ontvangen. Tot slot zorgen de ‘Notification Dots’ ervoor dat je bij apps op je thuisscherm in één oogopslag ziet hoeveel gemiste meldingen je hebt. Deze functie kennen we onder meer uit iOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nokia 3
Nokia 3

Bekijk alle informatie over de Nokia 3

    Beste deal