Android 8 Oreo update hervat voor OnePlus 5

Na een korte interruptie is de Android 8 Oreo uitrol voor de OnePlus 5 weer hervat. Deze werd tijdelijk stopgezet na de ontdekking van een bug. Deze is gerepareerd en zodoende rolt de update, met ditmaal OxygenOS versie 5.01, wederom uit. De uitrol vindt gefaseerd plaats waardoor het tot een week kan duren voordat je hem binnenkrijgt.

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat de Android 8 Oreo update voor de OnePlus 5 plotseling tijdelijk stopgezet was. Diverse gebruikers rapporteerden na het uitvoeren van de software enkele problemen met hun toestel. Genoeg reden voor OnePlus om de uitrol een halt toe te roepen en een onderzoek in te stellen. Dit onderzoek is afgerond en de problemen zijn verholpen, zo lezen we vandaag op het officiële OnePlus forum. De update rolt uit met Android 8 Oreo en het daarop gebaseerde OxygenOS 5.01. In de vorige versie zat versie 5.0 ingesloten. Verder blijft de lijst met wijzigingen onveranderd. De update rolt gefaseerd uit, waardoor het tot ongeveer een week kan duren voor jouw toestel hem ontvangt.

OxygenOS 5.01: dit veranderd er voor jou

Ten eerste installeert de update OxygenOS 5.01, welke grotendeels geïnspireerd is op Android 8 Oreo, en al diens nieuwe functionaliteiten. Vermoedelijk de meest in het oog springende is de Parallel Apps toevoeging. Zodoende kun je binnen een app twee accounts gebruiken. Handig wanneer je bijvoorbeeld twee telefoonnummers hebt en met beiden WhatsApp-berichten wilt versturen. Eenzelfde principe gaat ook op voor apps als Instagram en Telegram. Ook heeft men het uiterlijk van de camera-app aangepast, waarmee het vooral gemakkelijker moet worden om foto’s te bewerken en delen. Zodoende is bijvoorbeeld een ‘beauty effect’ toegevoegd aan de portretmodus. Ook kun je nu foto’s filteren op locatie dankzij het toegevoegde ‘plaatsen’ tabblad. Als kers op de taart is ook de algehele fotokwaliteit verbeterd.

Beeld-in-beeld modus en notificaties

Naast de specifieke toevoegingen die OnePlus heeft gedaan, krijg je natuurlijk ook de nieuwe functies van Android 8 Oreo op je telefoon. De meest ingrijpende verandering is waarschijnlijk de introductie van beeld-in-beeld-modus. Hiermee kun je bijvoorbeeld videobellen terwijl je door je agenda scrolt. Hierbij ‘zweeft’ de videobel-app als het ware boven de primaire app. Ook krijg je de beschikking over notificatiekanalen na het uitvoeren van de update. Zodoende kun je per type kanaal (zeg maar thema: zoals sportnieuws bij Nu.nl) aangeven of je notificaties wilt ontvangen. Een andere toevoeging zijn ‘Notification Dots’. Hiermee zie je bij apps op je thuisscherm hoeveel gemiste meldingen je hebt.

Ten slotte is ook de december beveiligingsupdate alsmede stabiliteitsverbeteringen voor Wi-Fi en accuduur inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OnePlus 5
OnePlus 5

Bekijk alle informatie over de OnePlus 5

Populairste telefoons