Android 8 Oreo voor Sony Xperia XZ en XZs rolt uit

Goed nieuws voor Sony Xperia XZ en Sony Xperia XZs bezitters. Vanaf vandaag rolt er namelijk een update voor jouw toestel uit waardoor de software-versie wordt bijgewerkt naar Android 8 Oreo. Naast notificatiekanalen, notificatiebadges, een betere accuduur en diverse andere verbeteringen, introduceert de update ook bijvoorbeeld picture-in-picture modus.

Dat meldt XperiaBlog.net, een website die compleet draait om Sony toestellen.

In navolging van onder meer LG is het nu de beurt aan Sony. Het Japanse bedrijf rolt vanaf vandaag de Android 8 Oreo software-update uit voor zowel de Sony Xperia XZ als de Sony Xperia XZs. De update is 1.2 GB groot en komt OTA binnen. Dit houdt in dat je vanzelf een melding krijgt zodra hij voor je klaar staat. Binnen een periode van ongeveer twee weken moet de update jouw toestel aandoen. Indien je ongeduldig bent kun je nu alvast kijken in je instellingenmenu of hij voor je klaarstaat. Ga hiervoor naar instellingen en daarna naar software-update. Wij raden aan de update middels een Wi-Fi verbinding binnen te hengelen en zorg te dragen voor een compleet opgeladen accu, voor je de update begint. Ook is een back-up maken vooraf geen onnodige luxe.

Android 8 Oreo: dit zijn de nieuwe functies

Android 8 Oreo bouwt voort op het stabiele fundament dat is gelegd door Android 7 Nougat. Zo is Oreo sneller, stabieler en zijn visualisaties strakker vormgegeven. De nieuwe versie introduceert daarbij enkele nieuwe functies. Een in het oog springende feature is de notificatiekanalen methode. Hierbij kun je per type notificatie aangeven of je hiervan wel, of geen melding wilt ontvangen. Ook zorgt Android 8 ervoor dat gemiste notificaties bij apps op je thuisscherm middels een zogeheten notificatiebadge getoond worden. Ook introduceert de nieuwe software picture-in-picture, oftewel beeld-in-beeld-modus. Hierbij kun je bijvoorbeeld een Netflix of YouTube-video bekijken terwijl je ondertussen ook nog aan het scrollen bent door bijvoorbeeld Facebook.

Langere accuduur

De video ‘zweeft’ namelijk als het ware boven de primaire app die je op dat moment aan het gebruiken bent. Naast diverse verbeteringen op het gebied van notificatieweergave introduceert Android 8 Oreo ook andere gemakkelijke functies. Eentje daarvan is de uitgebreide autofill-modus. Hierbij onthoudt je telefoon welke gebruikersnamen en bijbehorende wachtwoorden je voor welke app gebruikt. Hierdoor bespaar je een hoop tijd. Tot slot zorgt Android 8 Oreo ook voor een langere accuduur dankzij de uitgebreide Doze-app. Voornamelijk in omstandigheden waarin je telefoon niet gebruikt wordt, wordt zodoende de batterij gespaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sony Xperia XZ
Sony Xperia XZ

Bekijk alle informatie over de Sony Xperia XZ

Populairste telefoons