Onderzoek: Apple iPhone X populairder dan iPhone 8 (Plus)

Onderzoek wijst uit dat de Apple iPhone X de meest populaire iPhone van het in september aangekondigde trio is. Vier en zeven procent van de ondervraagden geeft aan voor een Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus te gaan. Dit terwijl de overgrote meerderheid van 34 procent het nieuwe vlaggenschip prefereert.

Dat wijst onderzoek van telefoonwebsite GSMArena uit.

Begin september was het zo ver: het jaarlijkse Apple event. Deze editie beloofde speciaal te worden. Niet alleen werd het evenement voor de eerste keer in het pas gebouwde Steve Jobs theater gehouden. Ook mag de iPhone merknaam dit jaar tien kaarsjes uitblazen. Reden genoeg voor een feestje. Dat is ook de gedachte bij Apple geweest. Tijdens het evenement kondigde men naast nieuwe software, Apple Watches, nieuwe toevoegingen voor Apple TV en nieuwe Macbooks, ook maar liefst drie telefoons aan. De Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus zijn hierbij verbeterde versies van hun voorgangers die eind vorig jaar verschenen. Het nieuwe vlaggenschip gaat de naam Apple iPhone X dragen en is compleet opnieuw ontworpen ten opzichte van eerdere modellen.

Consumenten lopen warm voor iPhone X

Ook consumenten lopen warm voor het toestel. Dat blijkt wel uit een recent onderzoek dat werd uitgevoerd door de populaire website GSMArena. Via een poll op de website konden bezoekers aangeven welk toestel ze van plan zijn om aan te schaffen. Een kleine vier procent gaf aan zeker weten een Apple iPhone 8 aan te schaffen. De Plus-variant van dit toestel blijkt iets gewilder; zeven procent van de ondervraagden gaat hem op de kop tikken. De meest populaire van het trio blijkt echter wel de Apple iPhone X te zijn. Maar liefst 34 procent geeft aan dit nieuwe vlaggenschip aan te schaffen. Wie heeft meegerekend komt erachter dat deze percentages nog niet het complete beeld scheppen. De overgrote meerderheid – 55 procent – is niet van plan om één van de drie aan te schaffen.

iPhone X

Over de Apple iPhone X

De nieuwe Apple iPhone X is compleet opnieuw ontworpen ten opzichte van zijn voorgangers. Het is de eerste iPhone welke bestaat uit een compleet glazen behuizing bijvoorbeeld. Dit ziet er niet alleen mooi uit, het heeft namelijk ook nog een praktisch nut. Zo is de iPhone X draadloos oplaadbaar. Verder bestaat de voorzijde van het toestel vrijwel geheel uit beeldscherm. En wat voor een beeldscherm: de iPhone X is de eerste iPhone met een Super Retina HD-display. Bovendien beschikt dit scherm over True Tone: hiermee passen de kleuren zich automatisch aan aan de hoeveelheid omgevingslicht. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door de A11 Bionic: de snelste chipset van het moment. Het instapmodel kost 1159 euro en is begin november verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iPhone X
iPhone X

Bekijk alle informatie over de iPhone X

Beste deal