Apple boekt recordwinst, mede dankzij iPhone X

De in november uitgekomen iPhone X is de bestverkopende iPhone ooit, zo valt te lezen in het vandaag uitgekomen kwartaalverslag van het bedrijf. Daarbij heeft men een recordwinst weten te noteren, terwijl het juist minder producten verkocht. Weten hoe dit zit? We leggen het je graag uit.

In tegenstelling tot de geruchten doet de iPhone X het prima. Vandaag maakt Apple haar kwartaalcijfers bekend, en die liegen er niet om. Grote verrassing is dat de iPhone X de bestverkopende iPhone aller tijden is. In het eerste (fiscale) kwartaal van 2018 heeft het bedrijf namelijk een recordomzet van 88,3 miljard dollar geboekt, omgerekend bijna 71 miljard euro. Het eerste fiscale kwartaal van 2018 liep van oktober tot en met december, zeg maar het ‘kerstseizoen’. Alhoewel niet bekend is hoeveel de jubileum iPhone in het laatje heeft gebracht, geeft directeur Tim Cook wel aan dat de verkoop de verwachtingen heeft “overtroffen”. Wekelijks worden er meer iPhone X exemplaren verkocht dan andere iPhones.

Recordomzet voor Apple

Apple gaat in haar kwartaalcijfers nooit in op verkoopaantallen van specifieke producten. Dit is ditmaal niet anders. Wel weten we dat het bedrijf afgelopen kwartaal ruim 77,3 miljoen iPhones heeft verkocht. Alhoewel het nog steeds een indrukwekkend aantal is, behaalde men in dezelfde periode een jaar eerder een hoger aantal. Toen werden er namelijk 78,3 miljoen iPhones verkocht. Dankzij de relatief hoge adviesprijs van de iPhone X wordt er echter alsnog een recordomzet behaald. De gemiddelde prijs per iPhone was afgelopen kwartaal namelijk 796 dollar, tegenover een waarde van 695 dollar een jaar eerder. Bij uitkomst in november kostte het instapmodel van de iPhone X 1059 euro. De iPhone 7, die in 2016 uitkwam, kostte daarentegen ‘slechts’ 799 euro.

De iPhone 7

Een forse omzet is leuk, een hoge winst is echter nog leuker. Apple heeft ook een recordomzet weten te noteren: het bedrijf kon maar liefst 16 miljard euro op de rekening bijschrijven.

Over de Apple iPhone X

De Apple iPhone X is dé viering van tien jaar iPhone. Hij is compleet opnieuw ontworpen ten opzichte van zijn voorganger en is zodoende gemaakt van glas. Hierdoor kun je hem draadloos opladen. Uiteraard is glas een relatief kwetsbaar materiaal, dus houd hem goed vast. Verder is de vingerafdrukscanner in de ban gedaan. In plaats daarvan krijg je de beschikking over Face ID, oftewel gezichtsontgrendeling. Dankzij de geavanceerde TrueDepth-camera aan de voorkant maakt de telefoon een scan van je gezicht, en ontgrendelt het beeldscherm wanneer hij ziet dat jij het bent. Ook heeft de jubileumeditie ditmaal een dubbele camera aan de achterkant. Groot voordeel is dat je hiermee scherptediepte-effecten kunt creeeren. Dit is met name handig bij het schieten van portretfoto’s. Zodoende wordt de persoon scherp weergeven, terwijl de omgeving juist wazig is.

De Apple iPhone X is in twee varianten verkrijgbaar. Het instapmodel met 64 GB opslag is te koop voor 1059 euro, terwijl de uitgebreidere variant met respectievelijk 256 GB 1239 euro kost. Lees alles over de iPhone X op onze speciale toestelpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iPhone X
iPhone X

Bekijk alle informatie over de iPhone X

    Beste deal