Betere gebruikersduur OnePlus telefoons dankzij OxygenOS 4.6

Het Chinese OnePlus is in een vergevorderd stadium met de ontwikkeling van een nieuwe versie van diens eigen OxygenOS. Dat rapporteert de Franse website Frandroid. In OxygenOS 4.6 wordt de gebruikersduur van telefoons flink opgerekt.

OnePlus krijgt steeds maar voet aan de grond in de wereld van telecom. Waar de smartphone fabrikant in een eerder stadium nog veelal enkel bekend in de oren klonk bij een select gezelschap, begint de naam tegenwoordig steeds meer gemeengoed te worden. Onder meer dankzij de introductie van de OnePlus X, OnePlus 3T en de onlangs gepresenteerde OnePlus 5 vergaart de fabrikant steeds meer lof. Ook de software-divisie van het bedrijf krijgt steeds meer gestalte. Zo worden toestellen sinds enige tijd standaard geleverd met het in eigen huis geproduceerde OxygenOS. Volgens de Franse website Frandroid is het Chinese bedrijf in een vergevorderd stadium met de ontwikkeling van versie 4.6 van dit systeem.

Verbeterde batterijduur

De website onderhoudt nauwe contacten met personen die betrokken zijn bij de ontwikkeling en is zodoende in staat een accuraat beeld te schetsen. Het voornaamste verbeterpunt dat de nieuwe softwareversie met zich meedraagt is de verbeterde batterijduur. Een specifieke verbetering uitgedrukt in tijd wordt hierbij niet genoemd. Wel meldt het rapport dat OnePlus verbeteringen aanbrengt in de kernel. Dit is als het ware het kloppend hart van een telefoon. De kernel is belast met de taak om alle componenten van een telefoon met elkaar te laten communiceren en samenwerken. Wanneer de update officieel uitkomt is nog niet bekend. Wel maakt het verslag bekend dat de update naar alle toestellen uitrolt vanaf de OnePlus 3.

Over de OnePlus 3T

De OnePlus 3T is de verbeterde versie van de reguliere OnePlus 3 en verscheen afgelopen november. Het toestel kenmerkt zich dankzij een fraai vormgegeven uiterlijk met solide behuizing. Deze behuizing is opgebouwd uit hoogwaardige materialen zoals metaal en aluminium. Aan de voorzijde huisvest het toestel een fraai 5.5 inch scherm met Full-HD resolutie. Onder het scherm tref je de vingerafdrukscanner die slim is verwerkt in de fysieke thuisknop. Hiermee ontgrendel je het toestel binnen een fractie van een seconde. Ook qua prestaties is de OnePlus 3T een echte flagship killer, zoals zijn bijnaam luidt.

Het toestel wordt immers aangedreven door de krachtige Snapdragon 821 chip welke ondersteuning krijgt van een gigantische 6 GB aan werkgeheugen. De interne opslag bedraagt 64 of 128 GB, afhankelijk van de versie. Ook de foto’s zijn van uitstekende kwaliteit. Dit kan ook bijna niet anders met een 16 megapixelcamera aan zowel de voor- als achterkant. De hoofdcamera aan de achterzijde beschikt onder meer over optische beeldstabilisatie en de mogelijkheid om 4K-resolutie video’s te schieten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Bekijk alle informatie over de OnePlus 3T

Populairste telefoons