BlackBerry Motion officieel onthuld: dit is ‘m

Terwijl de BlackBerry KEYone toestellen wereldwijd niet zijn aan te slepen, is men op het hoofdkantoor de afgelopen tijd alweer druk bezig geweest met een nieuw toestel. Vandaag onthult BlackBerry officieel de Motion: een volledig door touchscreen aangestuurde telefoon welke over grotendeels dezelfde specificaties als de KEYone lijkt te beschikken.

BlackBerry maakt de komst van het toestel vandaag wereldkundig op zijn officiële Twitter-account.

Het zijn goede tijden voor BlackBerry. Daar waar het bedrijf enkele roerige jaren achter de rug heeft, lijkt het de afgelopen tijd de goede kant op te gaan. Sinds het bedrijf TCL Communications verantwoordelijk is voor de productie en verkoop van BlackBerry toestellen heeft de merknaam een duidelijke populariteitsboost gekregen. De afgelopen jaar uitgekomen BlackBerry KEYone verkoopt volgens de laatste berichten uitstekend. Ze gaan als warme broodjes over de toonbank en daarom hebben veel retailers te kampen met tekorten. Aangezien BlackBerry momenteel op een positieve golf zit is het niet meer dan logisch dat men dit succes wil doorpakken. Daarom introduceert het bedrijf vandaag een nieuwe telefoon, die behoorlijk verschilt ten opzichte van de KEYone.

Geen toetsenbord, wél touchscreen

De vandaag aangekondigde BlackBerry Motion beschikt namelijk niet over een fysiek toetsenbord. Dit is toch al jarenlang het handelskenmerk van de van oorsprong Canadese fabrikant. De BlackBerry Motion beschikt daarentegen over een volledig touchscreen met een spanwijdte van 5.5 inch. Dit is een relatief fors formaat: veel mensen zullen twee handen moeten gebruiken om hem te kunnen bedienen. Het scherm is gemaakt van LCD-techniek en biedt een Full-HD resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Qua uiterlijk lijkt het toestel behoorlijk op diens voorganger: een redelijk rechthoekig ontwerp met symmetrisch vormgegeven achterzijde. Net onder het scherm aan de voorkant tref je een vingerafdrukscanner.

BlackBerry Motion specificaties

Onder de motorkap wordt de BlackBerry Motion aangedreven door een Snapdragon 625 chipset van Qualcomm. Deze octa-core processor is eveneens in de KEYone te vinden en biedt naast snelle prestaties een relatief lange accuduur. Nu zul je met de BlackBerry Motion overigens sowieso al niet snel in de problemen komen als het gaat om een volle accu; hij beschikt namelijk over een 4000 mAh accu. Dit is een stuk forser dan vrijwel al zijn concurrenten. De hoofdcamera heeft verder een resolutie van 12 megapixels terwijl de front-camera het met 8 megapixels te stellen heeft. De behuizing is bestand tegen stof en water. Vooralsnog komt het toestel enkel uit in het Midden-Oosten en Saudi-Arabië. Of een Europese introductie in het verschiet ligt, is nog niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons