Daar is ‘ie dan: Android 8 Oreo voor de OnePlus 5

Eindelijk is hij daar: de felbegeerde Android 8 Oreo update voor de OnePlus 5 rolt vanaf nu uit. Naast dat de update de nieuwste Android-versie op je toestel installeert brengt hij ook een patch naar OxygenOS 5.0 alsmede de december veiligheidsupdate van Google met zich mee. De update rolt gefaseerd uit en is zo’n 160 MB groot.

OnePlus heeft een bewogen jaar achter de rug. Nog geen vier jaar na oprichting van het bedrijf kun je de Chinezen inmiddels als een betrouwbare speler in de telefoonindustrie bestempelen. Daar waar het bedrijf eerst één toestel per jaar uitbracht, lijken dat er de afgelopen jaar twee te zijn geworden. Zo bracht men in 2016 onder meer de OnePlus 3 en OnePlus 3T uit. Ook afgelopen jaar konden we twee nieuwe vlaggenschepen verwelkomen: de OnePlus 5 en diens opvolger, de OnePlus 5T. Inmiddels is eerstgenoemde officieel niet meer te koop, maar toch komt er vandaag een update voor het toestel uit, en niet zomaar een. De Android 8 Oreo update rolt namelijk uit voor het toestel. Gelijktijdig met de update wordt ook OxygenOS 5.0 op je toestel geïnstalleerd, OnePlus’ eigen Android-skin.

Over Android 8 Oreo

Android 8 Oreo is de nieuwste versie van het populairste besturingssysteem ter wereld en bouwt vooral verder op het solide fundament van Android 7 Nougat. De meest opvallende toevoegingen vind je echter bij de notificaties. Ten eerste krijg je namelijk notificatiekanalen tot je beschikking. Zodoende kun je per kanaal aangeven of je wel of geen notificaties wilt ontvangen. Handig bij een app als Nu.nl. Je kunt zo immers aangeven bijvoorbeeld wél sportnieuws notificaties te willen ontvangen, maar geen showbizz perikelen. Een andere toevoeging met betrekking tot notificaties zijn de zogenoemde badges. Zo kun je bij apps op je thuisscherm zien hoeveel gemiste meldingen je hebt. Ten slotte introduceert Android 8 ook picture-in-picture (PIP) modus.

Hiermee kun je bijvoorbeeld Netflix-video’s kijken in een ‘zwevend’ venster terwijl je ondertussen van een andere app gebruikmaakt, zoals de browser. Andere kleine toevoegingen zijn een verbeterde AutoFill-modus en het feit dat je toestel sneller is.

OxygenOS 5.0: dit is er nieuw

OnePlus zelf voegt altijd echter nog enkele nieuwe functionaliteiten toe, bovenop het pakketje van Android zelf. In de vijfde versie van het OS is de grootste toevoeging zonder meer Parallel Apps. Hiermee kun je twee accounts gebruiken binnen één app. Handig wanneer je bijvoorbeeld twee simkaarten in je toestel gebruikt, voor werk en privé, en met beide nummers wilt kunnen WhatsApp’en. Hetzelfde geldt voor apps als Telegram en Viber. De meeste andere toevoegingen binnen OxygenOS 5.0 zijn bescheiden te noemen. Denk aan frisse ontwerpen voor onder meer het snelmenu, diverse nieuwe iconen binnen de instellingen en een meer stabielere Wi-Fi verbinding. De update rolt vanaf vanaf vandaag gefaseerd uit. Het kan derhalve enkele dagen vooraleer hij jouw toestel aandoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OnePlus 5
OnePlus 5

Bekijk alle informatie over de OnePlus 5

Populairste telefoons