De volledige Huawei P20 line-up is gelekt

Huawei P20 en Huawei P20 Pro

De smartphone markt is al geruime tijd in de ban van de nieuwste lichting Huawei P20 smartphones. In eerste instantie was het niet eens duidelijk of de vlaggenschepen P11 of P20 zouden heten. Vandaag weten we vrijwel alles al over de Chinese smartphones dankzij Evan Blass. De bekende Twitter lekker lekte vannacht de beelden van het drietal.

In navolging van Apple kiest ook Huawei er dit jaar voor om een flink verschil in de vlaggenschepen aan te brengen. Net zoals de Amerikaanse fabrikant is er een groot verschil op het gebied van de camera’s tussen de basis versie en de Huawei P20 Pro. De laatste krijgt zelfs drie hoofdcamera’s en kan waarschijnlijk tot 5x inzoomen. Nieuwsgierig hoe de smartphones er uit zien? Dan hoef je nu niet meer te wachten tot 27 maart aanstaande dankzij Evan Blass. Met de onderstaande tweet onthult Blass de complete Huawei P20 lijn.

Huawei P20 drietal

Drie is een belangrijk nummer bij de nieuwe Huawei P20. De P lijn bestaat uit drie smartphone net zoals Huawei P10. Daarnaast is de luxe uitvoering voorzien van drie hoofdcamera’s die samen op 40 megapixels uit komen. Vandaag zien we dan eindelijk de looks van het Chinese drietal. Van de Huawei P20 Lite waren eerder al de specificaties en looks gelekt. De nieuwe beelden zijn vooral bedoelt om de Huawei P20 en P20 Pro te onthullen.

Je ziet duidelijk dat de Chinese fabrikant heeft gekeken naar de iPhone X van Apple. De Huawei P20 heeft een verticale dual camera opstelling en opvallende notch aan de bovenkant van het beeldscherm. Aan de achterkant van de Huawei zie je de specificaties van de twee Leica camera’s. Opnieuw werkt de Duitse cameramaker samen met de smartphone fabrikant en waarschijnlijk mag je een stel smartphone camera’s verwachten die samen de prestaties van de Huawei Mate 10 Pro evenaren. De Huawei P20 wordt namelijk ook uitgerust met de Kirin 970 AI processor en krijgt vermoedelijk ook een stel camera’s tot 20 megapixels. De verschillende teasers beloven goede prestaties bij weinig licht en je mag in dat geval uitgaan van een flink diafragma.

Huawei P20 Pro de camera RenAIssance

Het topmodel van de P20 lijn is de Huawei P20 Pro en hier begint de camera revolutie (RenAIssance) waar Huawei al dagen over teased. Het vlaggenschip heeft drie camera’s en daarmee één hoofdcamera meer dan de basis P20. Eerder zagen we Samsung al met een groot verschil op cameragebied tussen de Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus. Apple deed dat al jaren met de iPhone 7 en iPhone 8. Volgens eerdere lekken bestaat het trio hoofdcamera’s uit 40 megapixels en kun je 5x optisch inzoom. Aan de voorkant van het vlaggenschip ligt een 24 megapixels selfie camera.

De Huawei P20 Pro heeft een groot beeldscherm dat vermoedelijke een aspect ratio heeft van 19:9. De krachtbron van het toestel is de Kirin 970 processor met zo’n 6 GB aan werkgeheugen. Je mag een ruime hoeveelheid opslagcapaciteit verwachte en high tech netwerk ondersteuning van 4G LTE Cat 18.

Huawei P20 Lite

Eerder deze maand lekte de specificaties al van de Huawei P20 Lite via de Chinese keuringsinstantie TENAA. Het toestel belooft een prima mid-range smartphone te worden met groot beeldscherm en slanke bezels. De smartphone heeft een 5,84 inch beeldscherm voorzien van 2.280 x 1.080 pixel resolutie. Een rekensom laat je zien dat deze telefoon een aspect ratio van 19:9 heeft. De behuizing is niet alleen korter dankzij slanke lijnen het toestel is dankzij dit aspect ratio ook slanker geworden. Ter vergelijking, de vorige generatie, Huawei P10 Lite, had een 5,2 inch beeldscherm. De afmetingen van dit toestel is 146,5 mm x 72 mm x 7,2 mm. De Huawei P20 Lite daarentegen is 148,6 mm lang bij 71,2 mm en heeft een dikte van 7,4 mm.

Als krachtbron tref je een Kirin 659 processor. Dat is een krachtige mid-range processor die je kunt kennen uit de Huawei Mate 10 Lite. De lichte P20 krijgt 4 GB RAM en 64 GB opslagcapaciteit. De camera’s zijn ook dik in orde. Aan de voorkant tref je een 24 megapixel camera de achterkant is verrijkt met een dual hoofdcamera systeem bestaande uit een 16 megapixel lens en 2 megapixel lens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons