Deze Motorola telefoons mag je dit jaar verwachten

Motorola brengt aankomend jaar minstens drie nieuwe series op de markt. Vandaag zijn foto’s van zowel de Moto G6-, Moto Z3- als Moto X5-lijn uitgelekt. Ook essentiële specificaties zijn op straat komen te liggen.

De complete line-up van Motorola is uit de doeken gedaan. De website Droidlife heeft haar handen weten te leggen op persfoto’s en begeleidende specificaties van alle aankomende toestellen. Zowel de Moto G6-serie – bestaande uit de G6, G6 Plus en G6 Play -, Z3-collectie – bestaande uit de Z3 en Z3 Play – en Moto X5 zijn gelekt. Alhoewel de persfoto’s en specificaties op voorhand legitiem lijken, is het verstandig de informatie met een korrel zout te nemen. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat er geruchten worden verspreidt.

De Motorola Moto G6 serie

De Motorola Moto G6 serie bestaat uit drie toestellen: de reguliere G6, G6 Play en G6 Plus. De reguliere Moto G6 heeft een 5.7″ beeldscherm welke van rand-tot-rand reikt. Het randloze beeldscherm heeft zodoende een 18:9 beeldverhouding. Onder de motorkap wordt hij aangestuurd door een Snapdragon 450, 3 of 4 GB werkgeheugen en 32 of 64 GB opslag: afhankelijk van welke versie je koopt. Aan de achterzijde is een dubbele camera geplaatst met resoluties van 12 en 5 megapixels. De selfie-camera heeft een 16 megapixelresolutie. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh.

De Motorola G6 Play heeft volgens de website eveneens een 5.7″ beeldscherm met Full-HD+ resolutie. De vingerafdrukscanner is aan de achterzijde geplaatst. De Motorola Moto G6 en G6 Plus hebben deze aan de voorzijde. De accucapaciteit bedraagt 4000 mAh. Verdere specificaties over G6 Play zijn momenteel nog niet bekend, daarom gaan we door met de Moto G6 Plus. Dit toestel heeft een 3200 mAh accu en Snapdragon 630 processor onder de motorkap. Er komen drie varianten uit; een met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag; de ander met 4 GB en 64 GB en de laatste met respectievelijk 6 GB en 64 GB. Aan de achterzijde is een dubbele camera met 12 en 5 megapixelresoluties geplaatst. De selfie-camera heeft een 16 megapixelresolutie.

Motorola Moto Z3-serie

De Motorola Moto Z3-serie bestaat uit twee toestellen: de reguliere Moto Z3 en de Play variant. Beiden hebben een 6″ beeldscherm met 18:9 verhouding. Hierbij is op de afbeelding niet zichtbaar waar de vingerafdrukscanner geplaatst is. Zodoende heerst de gedachte dat Motorola met gezichtsontgrendeling aan de slag gaat. Het laatste punt uit de afbeelding bevestigd deze gedachte: ‘Smart camera’. Momenteel is gezichtsontgrendeling een trend binnen de telecom. Eerder presenteerde Apple al diens iPhone X met Face ID. Ook de Samsung Galaxy S8 en OnePlus 5T beschikken over vergelijkbare techniek, hetzij minder nauwkeurig. Volgens Droid Life komt later dit jaar nog een ander Moto Z3 toestel uit met een Snapdragon 845 processor.

Motorola Moto X5: hoogwaardige middenklasser

Tot slot komt Motorola binnenkort ook met een middenklasser op de proppen: de Moto X5. Ook dit toestel beschikt over een randloos beeldscherm. Hierbij wordt vermeldt dat hij over een compact formaat beschikt. De website suggereert dat hij een 5.9″ scherm heeft met Full-HD+ resolutie. Aan de voorzijde zijn twee camera’s geplaatst. Welke resoluties deze bevatten, is niet bekend. Ook aan de achterkant is een dubbele camera geplaatst. Net als bij de Moto Z3-lijn zien we wederom geen vingerafdrukscanners. De gedachte wordt derhalve versterkt dat Motorola gezichtsontgrendeling gaat implementeren.

Naar verluidt kondigt Motorola de toestellen volgende maand tijdens de MWC-beurs in Barcelona officieel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons