Dit is de LG X4+: gemaakt voor het buitenleven

LG heeft zojuist een nieuwe ‘toughphone’ gepresenteerd: de LG X4+. Dit toestel beschikt over een MIL-STD-810G certificaat waardoor die tegen de meest erbarmelijke omstandigheden kan. Qua specificaties stelt het toestel enigszins teleur. De kans is klein dat hij ooit in Nederland uitkomt. In thuismarkt Zuid-Korea gaat hij voor zo’n 230 euro over de toonbank.

Ben je vaak buiten te vinden? Ga je graag kamperen, in de bergen wandelen of stap je het liefst ieder weekend op de mountainbike? Dan is een zogenoemde ‘toughphone’ wellicht een uitkomst voor je. Dergelijke telefoons zijn uitgerust met robuuste behuizingen en diverse certificaten, bijvoorbeeld op het gebied van waterdichtheid. Zo kunnen ze tegen een stootje en zijn ze gemaakt om de elementen te trotseren. Vandaag heeft LG een nieuwe toughphone aangekondigd: de LG X4+. Deze telefoon komt in eerste instantie enkel in Zuid-Korea uit: LG’s thuismarkt. Het toestel heeft een adviesprijs van 300,000 Koreaanse Won, omgerekend zo’n 230 euro. Voor dit geld krijg je een zeer stevige telefoon, zij het met matige specificaties.

LG X4+ onder de loep: wat maakt hem speciaal?

Waar het toestel natuurlijk om draait is zijn behuizing. Deze is niet alleen heel sterk, maar ook gemaakt om de elementen te trotseren. Zo beschikt hij over het MIL-STD-810G certificaat. Dit is een maatstaf welke is ontwikkeld door het Amerikaanse leger om aan te geven of apparaten geschikt zijn om te gebruiken tijdens een oorlog, of niet. De LG X4+ heeft de test doorstaan en kan zodoende tegen extreem hoge- en lage temperaturen, overleeft aanrakingen met veel zout en stof en is bestand tegen variërende luchtdruk. De behuizing is compleet stof- en waterdicht en kan onderwater gebruikt worden. Het is niet LG’s eerste toughphone. De LG X Venture, welke begin 2017 uitkwam, beschikte over eenzelfde certificaat. Toestellen uit de X-serie hebben altijd een uniek kenmerk zoals de behuizing.

LG X4+ specificaties: redelijk, maar achterhaald

Meestal zijn toughphones niet heel erg ‘tough‘ qua specificaties. Eenzelfde vlieger gaat op voor de LG X4+. Hij beschikt over een compact 5.3″ scherm met HD-resolutie. Dit is een vrij lage resolutie afgestoken bij wat we tegenwoordig gewend zijn. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door de Snapdragon 425 in combinatie met 2 GB en 32 GB opslag. Afgaande op de snelheid is het dus een matige middenklasser. De accucapaciteit is daarentegen wel netjes en is maar liefst 3000 mAh. Ook de speakers zijn van goede kwaliteit en beschikken over een FM-ontvanger voor het luisteren van radio. De hoofdcamera heeft een 13 megapixelresolutie terwijl de selfie-camera over 5 megapixels beschikt. Hij draait op Android 7 Nougat, de voorlaatste versie van het Android-besturingssysteem.

De kans is klein dat hij in Nederland uitkomt. Alternatieven zijn CAT-telefoons en bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 Active.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons