Dit is de nieuwe Nokia 6 (2018)

HMD Global heeft een nieuwe middenklasser uit de doeken gedaan: de Nokia 6 (2018). Dit toestel lijkt op zijn voorganger, al zijn er verschillen. Zo is bijvoorbeeld de vingerafdrukscanner naar de achterzijde verhuist. In de loop van het jaar komt het toestel in Nederland uit tegen een onbekende adviesprijs.

HMD Global heeft een uiterst succesvol 2017 achter de rug. De van oorsprong Finse fabrikant nam begin vorig jaar een exclusieve licentie af op de illustere Nokia-merknaam. Zodoende mag men gedurende een bepaalde tijd exclusief telefoons onder deze paraplu op de markt brengen. Men houdt hierbij een flink tempo aan. Zo zagen we afgelopen jaar onder meer de Nokia 2, Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 8 de markt betreden. Dit zijn allen smartphones. Bedenk daarbij dat men ook nog zogenoemde ‘featurephones’ op de markt brengt, zoals de Nokia 3310. Inderdaad, een eerbetoon aan het klassieke toestel uit 2000. HMD Global houdt vast aan oude kernwaarden en vernieuwd waar nodig.

HMD Global presenteert nieuwe middenklasser

Zodoende draaien de toestellen in tegenstelling tot vroeger op Android: het meest gebruikte mobiele platform ter wereld. Wel zijn de telefoons nog steeds voorzien van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en is de bouwkwaliteit uiteraard bovengemiddeld. Een goed voorbeeld van een dergelijk toestel is de Nokia 6, welke halverwege het jaar uitkwam. Dit toestel heeft het dermate goed gedaan, dat HMD een opvolger heeft aangekondigd tijdens een persconferentie in China. Deze tweede generatie Nokia 6, ook wel Nokia (2018) geheten, bouwt voort op het succes van zijn voorganger. De Nokia 6 (2018) is momenteel enkel verkrijgbaar in China en komt in de loop van dit jaar naar Nederland. Een adviesprijs en specifieke leverdatum zijn onbekend. In China kost hij omgerekend zo’n 215 euro: niet gek gelet op de specificaties.

Over de Nokia 6 (2018)

De Nokia 6 (2018) beschikt over een fors scherm met een diagonaal van 5.5″. De resolutie is hierbij Full-HD: scherp genoeg om te kunnen genieten van films en games. In tegenstelling tot de huidige Nokia 6 is de vingerafdrukscanner naar de achterkant verhuist, onder de camera. De behuizing is van aluminium waardoor hij dus robuust aanvoelt, zonder lomp te worden. Deze sensor beschikt over een kwaliteit van 16 megapixels. De selfie-camera moet het met de helft van dit aantal pixels stellen. Beide sensoren kunnen Full-HD foto’s en video’s schieten. Apps worden snel geladen dankzij de Snapdragon 630 processor en ook wisselen gaat binnen een handomdraai dankzij 4 GB werkgeheugen. Al je apps, films en games kun je kwijt op de 32 GB aan opslag.

Verder beschikt het toestel natuurlijk over alle standaard functionaliteiten. Denk aan een hybride dual-simkaartslot, 4G-connectiviteit, Bluetooth 5.0 en een koptelefooningang. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en zit lekker snel vol dankzij Quick Charge. Het toestel komt in twee kleuren uit: zilver en zwart. Hierbij zijn accenten aangebracht op bepaalde plekken, zoals rondom de camera. Bij uitkomst draait het toestel op Android 8 Oreo, ondanks eerdere toezeggingen dat dit Android 7.1.1 Nougat zou zijn. Dit melden early adopters in China vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons