Dit is hoe de Alcatel 5 eruitziet

Dankzij gerenommeerd techjournalist Evan Blass weten we hoe de Alcatel 5 eruitziet. Blass publiceert vandaag een foto van het aankomende Alcatel vlaggenschip dat vermoedelijk op de CES-beurs in Las Vegas gepresenteerd wordt. Deze vindt plaats op 26 februari.

Alcatel is niet de bekendste telefoonfabrikant, maar wel een hele goede. Het bedrijf is vooral populair in thuismarkt Frankrijk en jongeren lopen massaal met de telefoons rond. Alcatel telefoons draaien namelijk om twee dingen: betaalbaarheid en een opvallend design. Zodoende is de prijs-kwaliteitsverhouding meer dan op orde, en het ontwerp veelal goed verzorgd. De Alcatel 5 lijkt hierop geen uitzondering te worden. Evan Blass, een freelance techjournalist, heeft zijn handen weten te leggen op officiële persfoto’s van het toestel. Deze foto volgt op eerdere afbeeldingen van afgelopen november, toen hij ook nog vijf andere Alcatel toestellen presenteerde. Zodoende lag de gehele collectie voor 2018 al ‘bloot’.

Zeg maar gedag tegen schermranden

De Alcatel 5 volgt op de Alcatel Idol 4 Pro. Men doet waarschijnlijk de Idol-naam de deur uit, getuige de Idol 5 die vorig jaar uitkwam. In zijn tweet vermeldt Blass de naam in ieder geval zonder de toevoeging. Op de foto zien we een toestel met 18:9 beeldverhouding dankzij de minimale aanwezigheid van schermranden, ook wel bezels genoemd. Enkel aan de onderzijde ontbreekt actief gebruikt scherm. De edge-to-edge display trend zagen we in 2017 definitief doorbreken.

Nadat eerder al de Xiaomi Mi Mix met een dergelijke verhouding werd uitgebracht, zagen we daar vorig jaar een scala van toestellen bijkomen. Onder deze toestellen onder meer de Samsung Galaxy S8 (Plus), LG V30 en natuurlijk Apple iPhone X. Groot voordeel van dergelijke beeldschermen is het feit dat je simpelweg meer ruimte hebt voor de weergave van apps, films en games.

Over de Alcatel 5

De Alcatel 5 lijkt gemaakt te zijn van stevig geborsteld metaal. Zodoende heeft hij een luxe uitstraling zoals hoort bij een vlaggenschip. Over de specificaties van het toestel is vrij weinig bekend, alhoewel afgelopen hij afgelopen december al wel werd gekeurd door de FCC, oftewel de Amerikaanse consumentenwaakhond. Doorgaans wijst een dergelijke keuring op een spoedige uitkomst. Afgaande op de foto kunnen we echter stellen dat het toestel dankzij het grote beeldscherm aan de achterzijde over een vingerafdrukscanner beschikt.

Ook zien we twee camera’s aan de voorzijde waardoor hij waarschijnlijk gericht is op mensen die geven om hoogwaardige selfie-kwaliteit. Zeker weten we dat de accucapaciteit 3000 mAh bedraagt. Doorgaans is dit genoeg voor één tot twee dagen gebruik op één lading. Naar verluidt wordt het toestel definitief aangekondigd op 26 februari tijdens de CES-beurs in Las Vegas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons