Dit zijn de Samsung Galaxy S9 en S9+

Dankzij Evan Blass weten we vanaf vandaag hoe de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+ eruitzien. Qua ontwerp lijken ze behoorlijk op diens voorgangers. De Samsung Galaxy S9+ daarentegen beschikt wel over twee hoofdcamera’s, dit in tegenstelling tot de S8 Plus welke het met één camera heeft te stellen.

Daar zijn ze dan. Dankzij gerenommeerd techjournalist Evan Blass weten we nu hoe de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+ eruitzien. Althans, als we het over de voorkant hebben. Blass heeft zijn handen weten te leggen op de eerste beelden van Samsung’s nieuwe vlaggenschepen. Op het eerste gezicht lijkt er weinig veranderd te zijn. Nog steeds bestrijkt het beeldscherm het grootste gedeelte van de voorkant. Wel lijkt het er op het eerste gezicht op dat het scherm van zowel de Galaxy S9 als Galaxy S9+ niet van rand-tot-rand loopt. Dit in tegenstelling tot de huidige Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus, welke wel over een dergelijk Infinity Display beschikken.

Twee hoofdcamera’s voor de Samsung Galaxy S9+

De reguliere Samsung Galaxy S9 krijgt één 12 megapixelhoofdcamera aan de achterkant. De grotere variant krijgt daar een tweede camera bij, waardoor foto’s scherptediepte-effecten meekrijgen. De uitnodiging voor de officiële onthulling heeft bekendgemaakt dat Samsung nadruk legt op de foto- en video-kwaliteit van beide toestellen. De slogan luidt niet voor niets: “The camera. Reimagined”. Naar verluidt krijgen beiden een aanpasbaar diafragma. Diafragma’s zijn verantwoordelijk voor hoeveel licht een sensor opvangt. Met andere woorden: hoe helder je uiteindelijke foto of video is. Het voordeel van een aanpasbaar diafragma is zijn veelzijdigheid: in vrijwel iedere situatie, met iedere hoeveelheid licht kun je uit de voeten.

Samsung nodigt de pers uit om de Galaxy S9 (Plus) onthulling bij te wonen middels deze flyer.

Ook krijg je de beschikking over een “super slow-mo” modus, waardoor je 480 frames per seconde kunt opnemen in een HD-resolutie. Hierdoor bevatten foto’s en video’s veel detail. Daarbovenop meldt Blass dat alle onderdelen aan de achterkant, zoals de camera en vingerafdrukscanner, verticaal geplaatst zijn. Dit in tegenstelling tot de S8 (Plus) waarbij de plaatsing horizontaal is.

Verwachte specificaties Samsung Galaxy S9 (+)

De Samsung Galaxy S9 krijgt naar verluidt een beeldschermgrootte van 5.8″. Zijn grotere broer meet 6.2″ in diagonaal. Hierdoor zijn ze qua formaat identiek aan de huidige S8 en S8 Plus. De vingerafdrukscanner is onder de hoofdcamera aan de achterkant geplaatst. Onder de motorkap wordt hij aangestuurd door de Exynos 9810 chipset, geproduceerd door Samsung zelf. Amerikaanse en Chinese varianten beschikken over een Snapdragon 845 chip, gemaakt door Qualcomm. Deze octa-core processor krijgt ondersteuning van 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Bij de Samsung Galaxy S9+ bedragen deze waarden respectievelijk 6 GB en 128 GB.

Beide vlaggenschepen worden 25 februari aangekondigd, één dag voor aanvang van de Mobile World Congress te Barcelona. Volgens Blass vangt de verkoop aan vanaf 16 maart. Adviesprijzen laat hij in het midden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons