Dit zijn Huawei’s plannen voor 2018

Huawei’s plannen voor 2018 liggen op straat. Het bedrijf introduceert komend jaar diverse nieuwe telefoons, waaronder een nieuw vlaggenschip in het vierde kwartaal. Dit toestel gaat door onder de noemer ‘Max Pro’. Vermoedelijk betreft het hier een werktitel.

Afgelopen jaar kan omschreven worden als stabiel voor Huawei. In tegenstelling tot fabrikanten als Samsung, die hoge pieken kende maar ook zeker diepe dalen, was het jaar van Huawei consistent. Het van oorsprong Chinese bedrijf begon het jaar sterk met de introductie van de P10-collectie bestaande uit de reguliere P10, grotere P10 Plus en kleinere P10 Lite. Halverwege het jaar introduceerde men enkele middenklasse toestellen. De echte klapper volgde afgelopen oktober. Toen introduceerde men diens nieuwe vlaggenschip, de Huawei Mate 10 serie. Het instapmodel is niet bij ons verkrijgbaar, maar wel de betere Huawei Mate 10 Pro.

De Huawei Mate 10 Pro

Dit brengt Huawei komend jaar uit

Dit toestel beschikt als één van de eersten over AI-toepassingen en heeft daarmee een primeur. Middels deze functie leert het toestel van jouw gewoonten als gebruiker en past zijn gedrag hierop aan. Zodoende kan 2017 omschreven worden als een prima jaar voor de Chinezen. Ook 2018 lijkt een jaar voor in de boeken te worden, getuige de vandaag uitgelekte ‘roadmap’. Een roadmap is een opsomming van producten die een fabrikant in een gegeven periode gaat uitbrengen. Onderstaande afbeelding leert ons dat het eerste kwartaal van 2018 in het teken staat van uitbreiding: de Huawei Mate 10 Lite- en Pro gaan uitgebracht worden in meerdere markten. Daarbij introduceert Huawei ook drie nieuwe toestellen: de Maya, Salina en Honor 1. Vermoedelijk gaat het hier om werknamen, en geen officiële producttitels. 

‘Huawei P11-serie en een nieuw vlaggenschip: Huawei Max Pro’

In het tweede kwartaal van 2018 introduceert men een nieuwe P-collectie, vermoedelijk dus de Huawei P11 serie. Deze serie bestaat wederom uit drie toestellen, net als de huidige P10-collectie. Het derde kwartaal wordt rustig voor Huawei, men introduceert dan namelijk maar één toestel: de Honor 3. Ook dit betreft een werktitel, en geen definitieve naam. Na de rustige zomermaanden gaan we richting het eind van het jaar welke standaard in het teken staan van forse omzetten. Zodoende presenteert men dan drie nieuwe telefoons, waaronder een nieuw vlaggenschip. Dit toestel gaat door onder de noemer ‘Huawei Max Pro’.

Daarbij introduceert men een vermoedelijk minder krachtige en daarom goedkopere telefoon, de Lite-variant. Ten slotte komt er ook een vierde Honor toestel uit, welke vermoedelijk in het middenklasse segment geplaatst gaat worden. De bron van de roadmap is een Maleisische website. Derhalve durven wij niet compleet in te staan voor de betrouwbaarheid van het bericht. Wel lijken de plannen aannemelijk, maar neem het dus met een korrel zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro

Bekijk alle informatie over de Huawei Mate 10 Pro

Beste deal