Essential directeur stapt op n.a.v. gerucht

Andy Rubin, directeur van het kwakkelende bedrijf achter de Essential PH-1, legt per direct zijn taken neer. Dit doet hij naar aanleiding van het verhaal dat hij een intieme relatie onderhield met een medewerkster gedurende zijn tijd bij Google. Over het motief achter zijn vertrek heerst nog veel onduidelijkheid.

Afgelopen mei werd de Essential PH-1 aangekondigd. Deze “no-nonsense” telefoon wordt gemaakt door het bedrijf Essential, mede-eigendom van Android-oprichter Andy Rubin. Inmiddels is Android een volwaardig platform en draait het onder meer op HTC, LG en Samsung telefoons. Rubin heeft jarenlang de leiding gehad over de mobiele divisie van Google. In 2014 hield hij het voor gezien en ging zich richten op andere activiteiten. Op papier is de Essential PH-1 een volwaardig vlaggenschip voorzien van indrukwekkende specificaties, een modulaire behuizing en een scherp prijskaartje. In praktijk werd het toestel echter geteisterd door enkele problemen. Onder meer de verschijningsdatum werd steeds meer naar achteren geschoven en ook de repareerbaarheid van het toestel liet te wensen over. Daarbovenop kwam nog het nieuws dat de verkoop niet echt wilde vlotten.

Rubin verlaat het schip

Vandaag lijkt het erop dat de genadeklap voor Essential is uitgedeeld. Er is namelijk naar buiten gekomen dat Rubin zijn positie als directeur bij Essential per direct neerlegt. De timing van dit besluit is hoogst opmerkelijk, zo vlak voor het kerstseizoen waarbij meestal hoge omzetten worden behaald. Rubin legt zijn positie neer naar aanleiding van een vandaag bekend geworden verhaal over zijn tijd bij Google. In deze tijd onderhield hij een intieme relatie met een vrouwelijke medewerker. Dit gaat tegen de gedragsregels van het bedrijf in, en derhalve diende Rubin het veld te ruimen. Volgens de bron gaat het hierbij niet om een vorm van seksuele intimidatie, zoals de laatste tijd het geval is bij de zogenoemde #metoo verhalen. Wel lijkt het erop dat het vertrek van Rubin bij Google destijds dus niet geheel zijn eigen keuze was.

Veel onduidelijkheid

Het verhaal is jarenlang doodgezwegen, aangezien Rubin in 2014 Google verliet. The Information, een bekende weblog, bericht vandaag over het voorval. Over het hoe en wat is nog niet alles duidelijk. Zo is bijvoorbeeld niet duidelijk waarom Rubin precies nu Essential verlaat, met deze ongelukkige timing. Het lijkt er echter op dat Rubin de eventuele hetze voor wil zijn, en dus zelf het veld ruimt. Wie de vervanger van Rubin gaat worden, is nog niet bekend. Er wordt gespeculeerd dat er een interim-directeur zal worden aangesteld, waarna Rubin na enige tijd deze rol weer op zich zal nemen. Mocht er meer bekend worden lees je dat uiteraard als eerst bij ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons