Gebruikers enthousiast over de Samsung Galaxy S8

Ruim 80 procent van de Samsung Galaxy S8 gebruikers zou het toestel opnieuw aanschaffen indien ze terug in de tijd konden gaan. Dit blijkt uit een uitgebreid onderzoek onder ruim 1500 respondenten op de populaire website Reddit onder gebruikers van het toestel.

De Samsung Galaxy S8 is geliefd onder diens gebruikers. Dat kan geconcludeerd worden uit een onofficiële poll die onlangs onder ruim 1500 respondenten is uitgevoerd. Toegegeven, de opzet is wellicht wat onorthodox, maar dat maakt de strekking van de conclusie niet minder duidelijk. Een enthousiaste gebruiker van de populaire website Reddit heeft een grootschalige poll opgezet waarbij eigenaren van Samsung Galaxy S8 toestellen het hemd van het lijf heeft gevraagd. De vragen gingen over hoe goed het toestel aansluit bij hun verwachtingen, zo’n paar maanden na de release. En wat blijkt? Het toestel overtreft de verwachtingen ruimschoots.

Uitstekende bouwkwaliteit, camera en Infinity Display

De poll is behoorlijk uitgebreid en wetenschappelijk opgezet, gezien de werkwijze en methode. Zo geeft de Reddit-gebruiker, die schuilgaat onder het anoniem Awesomesauce1492, geeft hierbij aan hoe hij het onderzoek heeft opgezet. Hierbij benadrukt hij welke onderdelen van het nieuwe Samsung vlaggenschip wél bevallen, en welke toch enigszins tegenvallen. Hieruit kunnen we concluderen dat de meerderheid van de respondenten uitermate tevreden is. Grootste pluspunt van het toestel is scherm, die maar liefst 4.9 punten op een schaal van 5 scoort. Niet zo gek: het 5.8 inch Infinity Display heeft een haarscherpe resolutie van 1440 bij 2960 pixels met een gigantisch schermoppervlak dankzij de vrijwel complete afwezigheid van randen.

Ook zijn gebruikers enthousiast over de bouwkwaliteit, camera en ontwerp van het toestel. Allemaal begrijpelijk. Zodra je de Galaxy S8 in je handen hebt voel je dat het toestel robuust en stevig is, zonder daarbij in te boeten qua ontwerp. Hij beschikt immers over een ergonomisch ontwerp waarbij de schermranden naadloos overlopen in de achterkant. Hierdoor heb je geen scherpe randen, waardoor hij altijd lekker in de hand ligt. Daarnaast beschikt de Samsung Galaxy S8 over een 12 megapixelcamera aan de achterkant met uitgebreide mogelijkheden. Denk hierbij aan optische beeldstabilisatie, LED-flitser, 4K video opname kwaliteit en groothoeklens. De selfie-camera heeft een 8 megapixel resolutie en staat eveneens garant voor kwaliteit.

Niet alles is rozengeur en maneschijn

Uiteraard valt er ook wel het een en ander af te dingen aan het nieuwste Samsung vlaggenschip. Gebruikers zijn vooral minder te spreken over de software, waaronder de virtueel assistent Bixby. Zo zien we dat de subcategorie software ‘slechts’ 3.7 punten op een schaal van 5 scoort. Samsung telefoons staan bekend om hun logge software met relatief veel bloatware, oftewel vooraf geïnstalleerde apps die je niet zonder slag of stoot kunt verwijderen. Ook blijken gebruikers niet echt gecharmeerd te zijn van virtueel assistent Bixby. Slechts 5 procent gebruikt de assistent. Dit kan echter ook te maken hebben met het feit dat Reddit gebruikers overwegend in het Westen wonen, waar de Bixby Voice functie nog niet beschikbaar is.

Al met al is de overgrote meerderheid echter meer dan blij met hun toestel. 80 procent van de consumenten zou nogmaals de keuze maken voor de Galaxy S8, indien ze terug in de tijd zouden gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Bekijk alle informatie over de Samsung Galaxy S8

Beste deal