Geen Android 7 Nougat voor Lenovo Phab 2 Pro

Bezitter van een Lenovo Phab 2 Pro? Ga er dan eventjes voor zitten. We hebben je namelijk iets te vertellen en het is niet positief. Lenovo heeft namelijk bevestigd dat jouw telefoon geen update naar Android 7 Nougat gaat ontvangen. Hetzelfde geldt voor andere telefoons van de fabrikant. Lees er alles over in dit artikel. 

De Lenovo Phab 2 Pro is met recht een bijzondere telefoon. Niet alleen is het een high-end smartphone met een reusachtig scherm, ook kan het toestel overweg met Google Tango. Tango is het project van Google waarbij telefoons in staat zijn om augmented reality (AR) te weergeven. Hiermee kun je bijvoorbeeld projecties maken in je huiskamer. Altijd al benieuwd geweest naar hoe die ene stoel uit de Ikea catalogus in jouw interieur past? Met AR is het in principe mogelijk. Uiteraard staat de techniek relatief gezien nog wel steeds in de kinderschoenen en af en toe merk je dat. Iemand moet echter beginnen en Lenovo geeft het goede voorbeeld door een dergelijke telefoon uit te brengen.

Slecht nieuws

Voor zover de positieve introductie van de telefoon. Lenovo heeft namelijk deze ochtend een domper meegegeven door te bevestigen dat diverse Phab 2 telefoons geen Android 7 Nougat update zullen ontvangen. Onder deze telefoons, jawel, ook de Lenovo Phab 2 Pro. Dit valt te lezen in een lijst met de update data op de officiële website van de fabrikant. Andere toestellen die geen update zullen ontvangen zijn de ‘reguliere’ Phab, Phab Plus, Phab 2, Phab 2 Plus en nog enkele tablets. Dit is een behoorlijke domper te noemen indien je een van deze toestellen in bezit hebt. Het zijn immers vrij recente toestellen. De Lenovo Phab 2 Pro werd zelfs vorig jaar uitgebracht.

De meeste mensen doen tegenwoordig toch al snel twee à drie jaar met een telefoon. Een goed update schema is hierbij cruciaal om een telefoon blijvend te voorzien van de nieuwste updates. Indien een telefoon niet meer actief wordt ondersteunt met de laatste updates, wordt de levensduur drastisch ingeperkt.

Over de Lenovo Phab 2 Pro

De Lenovo Phab 2 Pro is een vreemde eend in de bijt, in de positieve zin welteverstaan. Het toestel beschikt over een reusachtig 6.4 inch scherm met haarscherpe resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Hierbij is het scherm omwikkeld door een fraaie behuizing gemaakt van metaal. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door een Snapdragon processor die geklokt is op een snelheid van 1.8 GHz. De meest bijzondere functie is echter wel de mogelijkheid om AR-beelden mee te projecteren. Dit doet het toestel met de bijzondere camera module die uit drie sensoren bestaat. Het toestel kost momenteel rond de 460 euro om in huis te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lenovo Phab 2 Pro
Lenovo Phab 2 Pro

Bekijk alle informatie over de Lenovo Phab 2 Pro

Beste deal