‘Goedkope’ iPhone XR is best verkochte iPhone

Apple iPhone XR abonnement telefoon

De voordeligste iPhone van 2018 is de best verkochte iPhone ooit. De budget telefoon verslaat zelfs de jubileum iPhone X in verkoopcijfers. Het lijkt erop dat de goedkope iPhone in trek is. Goed nieuws voor Apple want het top seizoen van de Amerikaanse fabrikant komt er nog aan, de kerstdagen.

De vice-president van Apple, Greg Joswiak, meldt deze week dat de iPhone XR op dit moment de best verkochte iPhone is. Het toestel is hip en verkoopt beter dan de iPhone XS en iPhone XS Max. Vanaf het moment dat de voordelige iPhone beschikbaar werd, verkocht het toestel meer. Hiermee worden verschillende analisten in het gelijkgesteld. Zij hebben er eerder al op gewezen dat de iPhone XR de best verkopende iPhone werd.

iPhone XR de best verkopende iPhone

In gesprek met CNET vertelt Joswiak dat de iPhone XR: “de meest populaire iPhone was op elke dag sinds het toestel werd uitgebracht.” De voordelige Apple telefoon verkoopt beter dan zijn dure iPhone XS broers. Met de uitspraak van Joswiak horen we een ander geluid dan eerdere geruchten. Want volgens bronnen uit de industrie zou Apple de productieorders hebben verminderd. Hiermee werd het vermoeden gewekt dat de verkopen van de nieuwe iPhone 2018 modellen juist minder was.

Waarom je de iPhone XR wil kopen

Veel eigenaren van de iPhone 6, iPhone 6s en iPhone 7 denken aan een vervanging. Sommigen mogen hun abonnement verlengen en andere zijn die barsten in het scherm wel zat. In dat geval heb je keuze uit de iPhone 8 van vorig jaar of de gloed nieuwe iPhone XS en iPhone XR. Daarin is de iPhone XR het toestel dat je de meeste waar voor je geld geeft. De goedkope iPhone 2018 biedt namelijk bijna alles dat de iPhone XS ook levert.

Waar lever ik op in met de iPhone XR?

Zoek je een nieuw iPhone abonnement of wil je de nieuwste iPhone kopen? Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af wat de verschillen zijn tussen de iPhone XR en iPhone XS en waarom de budget iPhone goedkoper is.

Je levert met de iPhone XR in op het beeldscherm. De kwaliteit van het iPhone XS AMOLED beeldscherm is namelijk veel hoger. Is de iPhone XR slecht? Nee, het 6,1 inch Retina beeldscherm van de iPhone XR is zelfs beter dan het scherm van je oude iPhone 6 of 6S.

Een ander vlak waarop je inlevert is het ontwerp. Ten eerste is het beeldscherm van de iPhone XR met 6,1 inch net wat groter. De gehele telefoon is daarmee natuurlijk ook wat flinker. De randen rondom het beeldscherm van de goedkope iPhone zijn namelijk iets dikker dan de randen van de iPhone XS. Dit verschil is echter nauwelijks merkbaar en als je van een oude iPhone overstapt, dan zal je alsnog verbaasd zijn over de dunne randen van de iPhone XR.

Belangrijkste verschil iPhone XR en iPhone XS

Het belangrijkste verschil tussen beide premium telefoons is de camera. Maar ook dit verschil is niet zo groot als je denkt. De iPhone XR en iPhone XS hebben namelijk dezelfde primaire 12 megapixel camera met verbeterde sensor. Daarnaast ligt bij de iPhone XS ook nog een 12 megapixel telelens. Ondanks het gebrek aan die tweede camera schiet je met de iPhone XR ook die mooie Bokeh portret foto’s. Dat kan doordat het toestel software matig de achtergrond herkent. Het enige verschil is dat de iPhone XS ook foto’s kan maken van objecten met dit effect. De iPhone XR kan alleen het bokeh effect bij mensen invoeren.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons