Huawei Mate 10 specificaties bevestigd

De specificaties van de Huawei Mate 10 zijn definitief op straat komen te liggen. Een Chinese reclameposter van het toestel onthuld onder meer de beeldschermgrootte, camera opstelling en de accucapaciteit. De specificaties verrassen niet, aangezien er al geruime tijd geruchten gingen over het toestel.

De reclameposter is opgemerkt door de website Playfuldroid.

De Huawei Mate 10 is de natuurlijke opvolger van de Huawei Mate 9, die vorig jaar uitkwam. De Mate 9 is een waar succes gebleken, zowel onder consumenten als onder pers is het toestel geliefd. Huawei heeft zijn best gedaan om het succes van dit model te overtreffen en het zou zomaar eens kunnen dat dit het geval gaat zijn. De specificaties van de Huawei Mate 10 liegen er immers niet om. Het toestel houdt de gemoederen nu al maandenlang bezig en stukje bij beetje wordt er steeds meer over het toestel bekend. Hierdoor konden we al een aardig beeld van het toestel schetsen, maar duidelijkheid is uiteraard altijd fijn. Aan die vraag om duidelijkheid wordt vandaag gehoor gegeven middels een gelekte reclameposter.

Poster bevestigd wat we al vermoedden

De poster is te vinden in een Chinese winkel die het toestel vermoedelijk al op voorraad heeft of binnenkort ontvangt. Zoals we al hadden verwacht krijgt het toestel inderdaad een 6.2 inch display. Hierbij is het scherm edge-to-edge. Dit houdt in dat schermranden vrijwel compleet naar de verdoemenis zijn verbannen. Enkel aan de boven- en onderzijde vind je nog een strookje bezels terug, vergezeld door het kenmerkende logo van de Chinese fabrikant. De resolutie van het scherm komt neer op 2160 bij 1080 pixels: ongekend scherp dus. Het gebrek aan bezels in combinatie met de hoge resolutie resulteert in een beeldschermverhouding van 18:9. Hierdoor heb je flink meer beeldscherm tot je beschikking dan de standaard 16:9 verhouding.

Introductie in oktober

Verder bevestigt de poster ook dat de Huawei Mate 10 aangedreven gaat worden door de Kirin 970 chipset. Deze processor werd begin september groots aangekondigd op de IFA-beurs in Berlijn. Naast dat deze processor een waar snelheidsmonster is, biedt hij ook ondersteuning voor allerhande AI-mogelijkheden. Wat Huawei hier precies mee van plan is, is nog niet bekend. De accu van de Mate 10 heeft een imponerende capaciteit van 4000 mAh. Het lijkt erop dat hij op 16 oktober officieel aangekondigd gaat worden. Een mogelijke adviesprijs is nog niet gegeven. Wel gaan de geruchten dat hij rond de 650 dollar gaat kosten, de Europese prijs is hierbij afhankelijk van diverse factoren waaronder belastingen. Tot slot is ook niet duidelijk wanneer het toestel in de winkel zal komen te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons