Nieuwe video toont Apple iPhone 8

Er is een nieuwe, korte video opgedoken waarin de vermoedelijke Apple iPhone 8 wordt tentoongesteld. De video onthult onder meer de dual-camera opstelling aan de achterzijde en de plaatsing van de fysieke knoppen. Wel is er nog een hoop onduidelijkheid over het waarheidsgehalte van het filmpje.

Nieuwe dag, nieuw iPhone lek. Althans, daar lijkt het wel op de afgelopen weken. Vrijwel elke dag claimt een website het toestel in bezit te hebben of op het spoor te zijn van de specificaties. Zo ook vandaag. Er is een zeer korte video van vijf seconden opgedoken waarin het vermoedelijke nieuwe vlaggenschip van Apple getoond wordt. We zien zowel de achter- als voorzijde van het toestel en daarmee lijken diverse geruchten bevestigd te worden. Zo beschikt het toestel inderdaad aan de achterzijde over een dual-camera. De vermoedelijke vingerafdrukscanner die onder het scherm geplaatst zou worden, valt helaas niet te spotten.

Hoe echt is het toestel?

Bovendien weten we niet zeker hoe waarheidsgetrouw de telefoon op de video is. Er zijn immers een hele hoop (voornamelijk) Chinese fabrikanten bezig met het zo goed mogelijk namaken van nieuwe vlaggenschepen, en dit toestel zou daar zomaar een van kunnen zijn. Daarnaast betreft het hier een dummy. Dit is een telefoon die geen interne componenten bevat, maar enkel het uiterlijk van de telefoon weergeeft. Toch zien we enkele cruciale kenmerken van het toestel terug. Bijvoorbeeld de iris-scanner bovenaan het scherm aan de voorzijde. Het zou volgens de laatste geruchten immers mogelijk worden om je toestel te ontgrendelen met behulp van het profiel van je iris.

Plaatsing van fysieke knoppen

Eenzelfde techniek zagen we eerder al toegepast bij de Samsung Galaxy S8. Ook schijnt de video licht op de plaatsing van de fysieke knoppen. Aan de zijkant zien we de powerknop waarmee je het toestel uit slaapmodus haalt en het scherm activeert. Aan de linkerkant zien we de volumeknoppen en de knop om je telefoon op diverse standen te zetten qua geluid. Deze opstelling hebben we nu meerdere malen voorbij zien komen in verschillende lekken en lijkt dus aannemelijk. Verder wordt er gespeculeerd dat de iPhone 8 in diverse uitvoeringen te verkrijgen zal zijn.

Fors prijskaartje

Het basismodel zou een opslagcapaciteit van 64 GB bezitten. De twee andere uitvoeringen beschikken naar verluidt over een capaciteit van respectievelijk 128 GB en 256 GB. Over de verdere specificaties van het nieuwe vlaggenschip doen diverse geruchten de ronde. Welke van deze geruchten dus waar is, blijft te betwisten. Over het prijskaartje lijkt meer duidelijkheid te zijn. Volgens diverse analisten van onder meer investeringsbanken gaat het toestel immers rond de duizend euro kosten. Een fiks prijskaartje. Deze analisten baseren zich hierbij op de prijs van diverse telefoononderdelen en de gebruikelijke marges die Apple maakt. Waarschijnlijk wordt de iPhone 8 ergens in september aangekondigd. Hierop volgend wordt hij eind dit jaar beschikbaar in de winkel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons