LG G6 krijgt Android 8 update ergens in tweede kwartaal

LG G6 bezitters opgelet. Helaas zul je tot minstens april moeten wachten voor de Android 8 Update voor jouw toestel uitrolt. Met een beetje pech moet je zelfs tot en met juni wachten. 

Dat maakt LG bekend op Twitter.

Geduld is een schone zaak. Dit eeuwenoude gezegde gaat (helaas) ook vaak op voor Android-updates. Eén van de grootste kritiekpunten op het populairste besturingssysteem voor telefoons is dat het vaak lang duurt voordat je updates binnenkrijgt. Op moment van schrijven draaien bijvoorbeeld slechts enkele telefoons de meest recente versie, Android 8 Oreo. Onder deze groep natuurlijk Google’s eigen telefoons zoals de Pixel 2 en Pixel 2 XL. Ook toestellen als de HTC U11 Plus en LG V30 behoren hiertoe. Helaas gaat het niet altijd van een leien dakje, zo bewijst de LG G6 vandaag. het voormalig vlaggenschip krijgt namelijk op zijn vroegst medio april de felbegeerde update. Met een beetje pech moet je zelfs tot juni wachten.

LG Italië bevestigt vandaag op Twitter dat de LG G6 ‘ergens’ in het tweede kwartaal van 2018 wordt geüpdatet. Een specifiekere datum wordt jammerlijk genoeg niet gegeven. Wanneer het zo ver is, laten we uiteraard weer van ons horen.

Wat mag je verwachten van Android 8 Oreo?

Maar goed, waarom zou je enthousiast moeten zijn over de nieuwste Android-versie? Naar onze mening voegt hij simpelweg een hoop functionaliteit toe. Bovendien is je telefoon na het updaten sneller, springt hij zuiniger om met je accu en wordt je telefoon bovenal slimmer. Zo zit er standaard een optie in Android 8 ingebouwd die ervoor zorgt dat je telefoon zijn prestaties aanpast op basis van je resterende accuduur en huidige activiteit. Zo gaat hij in rustmodus wanneer je aan het slapen bent, aangezien je op dat moment simpelweg je telefoon niet gebruikt. Pak je het toestel ’s ochtends weer op om bijvoorbeeld je e-mail te checken in de trein onderweg naar werk, dan geeft de processor juist een beetje ‘gas bij’ voor maximale prestaties.

Krijg controle over notificaties

Daarnaast voegt Android 8 Oreo handige functies toe, waaronder picture-in-picture-modus. Hiermee kun je twee vensters tegelijk openen. Handig wanneer je bijvoorbeeld aan het videobellen bent met een een vriend en tegelijkertijd een afspraak probeert te plannen in je agenda. Ook wordt de ‘notificatiekanalen’-functie toegevoegd. Hiermee kun je in apps aangeven bepaalde notificaties wél te willen ontvangen, en anderen weer niet. In WhatsApp kun je bijvoorbeeld aangeven wel notificaties van binnenkomende berichten te willen ontvangen, maar niet van foutmeldingen, zoals wanneer het maken van een automatische back-up niet lukt. Steeds meer apps ondersteunen deze functie.

Tot slot introduceert Android 8 Oreo ook ‘Notification Dots’. Hierdoor zie je bij apps op je thuisscherm hoeveel gemiste meldingen je hebt. De functie kan overweg met onder meer e-mailapplicaties, Facebook en diverse berichtdiensten, waaronder Messenger en WhatsApp. Toegegeven, deze functie heeft verdacht veel weg van de manier waarop iOS-apparaten dit aanpakken. Maar goed: beter goed gejat dan slecht bedacht, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LG G6
LG G6

Bekijk alle informatie over de LG G6

    Beste deal