‘LG overweegt naamsverandering G-serie’

LG is van plan diens G-serie spoedig te rebranden. Men overweegt het toevoegen van twee cijfers of het formuleren van een compleet nieuwe naam. Naar verluidt gaat het toestel dat aankomende Mobile World Congress gepresenteerd gaat worden de eerste onder deze nieuwe noemer worden.

Dat meldt het Zuid-Koreaanse zakenblad The Investor vandaag.

LG is al jaren een vertrouwde speler in de telefoonindustrie. Aan de kwaliteit van de telefoons kan het niet liggen, maar toch zijn de toestellen niet heel populair getuige de vele kortingsacties. Geruime tijd kreeg je bijvoorbeeld 75 euro cashback bij aanschaf van een LG G6 en ook de LG V30 kwam met allerhande cadeautjes. Zonde, want qua prijs-kwaliteit mogen er er toch zeker wezen. Om aan populariteit te winnen overweegt LG een rebranding van in ieder geval diens G-serie, zo lezen we vandaag. Men overweegt het toevoegen van twee getallen in plaats van één, wat tot nog toe gebruikelijk was. Een andere optie is het vormen van een compleet nieuwe naam. Welke naam dit dan gaat worden, is nog niet bekend. Dankzij de rebranding dient LG beter te kunnen concurreren met partijen als Apple en Samsung.

LG bevestigd: nieuwe naam onderweg

The Investor, dat als eerste melding deed van bovenstaande, heeft navraag gedaan bij LG. Het bedrijf heeft hierbij bevestigd momenteel diens opties te overwegen. Het hernoemen van telefoons is overigens geenszins ongebruikelijk binnen de telefoonindustrie. Apple sloeg bijvoorbeeld nummer negen over in diens iPhone-serie om zodoende het tienjarig bestaan van de merknaam te kunnen vieren met de iPhone X. Ook Samsung heeft in het verleden meermaals gesleuteld aan diens namen. LG houdt sinds 2012 vast aan diens G-serie. Destijds introduceerde men de LG Optimus G, waarna het later de toevoeging ‘Optimus’ liet vallen. Toestellen onder G-paraplu komen doorgaans in de eerste helft van het jaar uit, terwijl toestellen binnen de V-serie in het najaar verschijnen. De LG V30 is de meest recente toevoeging.

De Optimus G uit 2012

Wat gaat de MWC ons brengen?

Begin februari gaat de Mobile World Congress te Barcelona van start. Steevast vormt deze beurs hét podium voor LG om een nieuw G-toestel te onthullen. In 2016 presenteerde men de LG G5 waarna de LG G6 vorig jaar volgde. Beide toestellen waren vanaf maart verkrijgbaar. De verwachting is dat dit jaar eenzelfde liedje opgaat. Het nieuws van vandaag volgt op berichten van analisten. Zij stelden dat consumenten blijkbaar minder enthousiast uitkijken naar toestellen met lage cijfers in de modelnaam, zoals LG G5. Zij denken dan dat het toestel een middenklasser is. Derhalve zou het slimmer zijn voor fabrikanten om hogere cijfers in de naam op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LG G6
LG G6

Bekijk alle informatie over de LG G6

Beste deal