Accucapaciteit Apple iPhone 8 en iPhone 8 Plus bekend

Afgelopen week stond natuurlijk in het teken van de presentatie van de lading nieuwe iPhones. Op een evenement in het Steve Jobs theater kondigde het bedrijf maar liefst drie nieuwe telefoons aan. De Apple iPhone X is hierbij het vlaggenschip. De Apple iPhone 8 en 8 Plus zijn hierbij de verbeterde versies van de vorig jaar verschenen iPhone 7. Stukje bij beetje komt er meer informatie over de specificaties van de telefoons naar buiten. Vanaf vandaag weten we bijvoorbeeld hoe groot de accucapaciteit van de toestellen is.

Traditiegetrouw kondigt Apple ieder jaar een nieuwe telefoon, of nieuwe telefoons, aan. Dit jaar deed het bedrijf dat voor de eerste keer in het onlangs nieuw gebouwde Steve Jobs theater. Zoals altijd brengt het bedrijf aan het begin van de presentatie informatie naar buiten over bijvoorbeeld smartwatches, laptops en software versies. Dan wanneer de presentatie op zijn einde lijkt te lopen verschijnt er een dia met daarop de tekst “And 1 more thing”. Dan begint de presentatie feitelijk pas. Dit is namelijk zoals altijd het gedeelte wanneer de telefoons aangekondigd worden. Afgelopen week kondigde het bedrijf drie nieuwe telefoons aan: de Apple iPhone X, Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus. Over de specificaties bestond echter nog wat onduidelijkheid.

iPhone 8 Plus

iPhone 8 en iPhone 8 Plus onder de loep

Zoals we van Apple gewend zijn brengt het bedrijf immers niet direct naar buiten welke onderdelen er allemaal onder de motorkap te vinden zijn. De meest belangrijke specificaties, zoals de processor, brengt het bedrijf echter wel naar buiten. Een onderdeel waar we met z’n allen nog bij in het duister tasten, is de accucapaciteit van de telefoons. Vanaf vandaag is ook dit mysterie opgelost, dankzij een bezoekje van de telefoons aan TENAA. Dit is een Chinese keuringsinstantie voor telecom, zeg maar een autoriteit voor de consument. Het keuringsrapport van de Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus verraadt dat de toestellen over accucapaciteit van respectievelijk 1821 mAh en 2675 mAh beschikken. Dit is in beide opzichten een mindere capaciteit dan hun voorgangers.

iPhone X

Zuinigere processor

De Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus werden immers geleverd met capaciteiten van 1960 en 2900 mAh. Of dit goed of slecht nieuws is, is echter nog niet bekend. De grootste verbruiker van energie is naast het scherm de processor. In zowel de iPhone 8 als Plus-variant bevindt zich een nieuwe Apple A11 Bionic chipset. Dit is de nieuwste variant en het zou zomaar kunnen zijn dat deze een stuk energiezuiniger is dan diens voorganger. Daarbij lijkt het er ook op dat de grafische kaart minder stroom verbruikt. Over de accucapaciteit van de Apple iPhone X is helaas nog niets bekend.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner