Nieuwe kleur Honor 9 enkel verkrijgbaar in China

Helaas! De afgelopen week aangekondigde Eggshell Blue kleur van de Honor 9 komt niet naar Europa. De nieuwe variant zal exclusief in China verkocht worden. Zo laat Honor in een officieel statement weten.

De Honor 9 is de opvolger van de uiterst succesvolle Honor 8. Waar de Honor 8 anderhalve maand nodig had om 1 miljoen exemplaren te verkopen behaalde de Honor 9 dit aantal binnen 28 dagen. Je hebt dus geen woord teveel gezegd wanneer je stelt dat de Honor 9 een doorslaand succes is. Logisch dus dat het dochterbedrijf van Huawei wil doorpakken en het succes nog verder wil uitbouwen. Afgelopen week werd daarom een nieuwe kleur van het vlaggenschip geïntroduceerd in opmerkelijke, lichtblauwe kleur. De nieuwe kleur gaat door onder de naam Robin-Egg Blue en Eggshell Blue. Vele consumenten in Europa begonnen zich al te verheugen op de nieuwe kleur, getuige de vele reacties op diverse fora.

Slecht nieuws

Helaas moeten we deze mensen teleurstellen. De nieuwe uitvoering van de Honor 9 komt immers niet uit in Europa. Dat laat Honor vandaag weten in een officieel statement. Vooralsnog komt het toestel enkel uit in de Chinese thuismarkt van het bedrijf. Vanaf 16 augustus aanstaande kunnen geïnteresseerden hun handen leggen op het nieuwste toestel van Honor. Het toestel kost hierbij rond de 350 euro, geen geld voor een toestel met dergelijke specificaties. Het is overigens niet compleet uitgesloten dat het toestel ooit in Nederland uitkomt. Honor heeft er immers een handje van om eventuele varianten in een later stadium alsnog in andere landen uit te brengen, veelal onder een andere naam. Dit gebeurde bijvoorbeeld eerder bij de Honor 5C. Vooralsnog zul je echter je vizier op een ander toestel moeten richten.

Over de Honor 9

De Honor 9 biedt alles wat je wilt van een smartphone anno 2017: uitstekende prestaties, fraai uiterlijk en haarscherpe foto’s. Te beginnen met het uiterlijk van de telefoon. Het toestel is opgebouwd uit glas en metaal waardoor hij niet alleen stabiel en robuust aanvoelt, maar ook nog eens zeer luxe oogt. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door de krachtige HiSilicon Kirin 960 chip die voor razendsnelle prestaties zorgt. Dankzij de octa-core processor laden alle applicaties razendsnel. Hierbij krijgt de chip versterking van 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslag.

Genoeg over snelheid, laten we het over foto’s hebben. De Honor 9 maakt met zijn dubbele camera aan de achterkant immers prachtige foto’s. De twee lenzen beschikken over een kwaliteit van 20 en 12 megapixels en versterken elkaar bij het schieten van jouw perfecte foto. Tot slot is het toestel voorzien van alle gemakken zoals een vingerafdrukscanner.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons