Nieuwe variant HTC U11 op komst: HTC U11 Life

Er is een nieuwe variant van de HTC U11 op komst met de toepasselijke naam HTC U11 Life. Dit toestel is iets kleiner dan zijn broer, beschikt over iets mindere specificaties maar wordt wel uitgerust met Edge Sense. De HTC U11 Life is daarom het betaalbare alternatief voor de vrij dure U11.

Afgelopen mei werd de HTC U11 aangekondigd tijdens een spetterende persconferentie. Grootste kenmerk van het toestel is zonder meer het aanraakgevoelige frame. Hiermee kun je diverse applicaties starten en ook gedeeltelijk besturen, waaronder de camera. Lange tijd stond dit toestel bekend onder de naam HTC Ocean. Hierbij werd gedacht dat het hier om een werktitel ging. De definitieve titel, HTC U11, werd eigenlijk pas twee weken voor de aankondiging bekend dankzij diverse informatielekken. Het lijkt er nu op dat dit toestel alsnog onder een andere naam uitgebracht gaat worden. Het toestel is namelijk omgedoopt tot HTC U11 Life en vormt daarmee het tweede toestel in de U11-lijn.

HTC U11 Life: kleinere broertje van

Deze informatie is doorgespeeld aan onze collega’s van de Engelstalige website Android Authority. Volgens hen is de bron werkzaam in de telecomindustrie en zou zodoende al op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Hoe waarheidsgetrouw de informatie is, moet echter uiteraard nog maar blijken. Wel speelde de bron ook direct een afbeelding van het vermoedelijke toestel door, welke hieronder in te zien is. Zo te zien lijkt het toestel qua design behoorlijk op de HTC U11. Beiden hebben een relatief klein schermoppervlak en kenmerkende thuisknop. Volgens de bron gaat de HTC U11 Life een beeldschermdiagonaal van 5.2 inch bevatten met een Full-HD resolutie.

Gemaakt voor selfies

In de thuisknop zit de vingerafdrukscanner verwerkt. Tegenwoordig verplaatsen steeds meer fabrikanten deze scanner naar de achterkant om zodoende ruimte te besparen aan de voorzijde. Dankzij deze besparing kan het scherm groter gemaakt worden. Verder beschikt de HTC U11 Life over een 16 megapixel camera aan zowel de achter- als voorkant. Dit is tamelijk fors voor een selfie-camera en daarmee een absoluut voordeel. Ook wordt het toestel beschikbaar met Edge Sense. Dit is de hiervoor besproken functie waarmee het toestel bestuurd kan worden door middel van knijpen in het frame.

Specificaties HTC U11 Life

Onder de motorkap wordt de HTC U11 Life aangedreven door een Snapdragon 630 processor uit de stal van Qualcomm. Deze processor is beduidend minder dan de 835 processor die in de normale U11 te vinden is. De werkgeheugen capaciteit is momenteel nog onduidelijk alhoewel er geruchten gaan dat dit 3 of 4 GB zou betreffen. De interne opslag heeft een capaciteit van 32 GB welke overigens uitbreidbaar is. Tot slot is de behuizing van het toestel stof- en waterdicht dankzij de IP67 certificering.

De bron vermeldt verder dat het toestel exclusief via T-Mobile te verkrijgen valt. Of dit enkel voor de VS geldt of ook voor ons in Nederland, is niet bekend. Wel denken bij dat het toestel ook direct bij HTC valt te bestellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons