Nokia 3 wordt direct naar Android 8 Oreo geüpdatet

In tegenstelling tot de Nokia 5, 6 en 8 ontvangt de Nokia 3 geen Android 8 Oreo bèta. De scherp geprijsde Nokia wordt direct voorzien van de definitieve software-versie. Wanneer dit gebeurt is nog maar de vraag. Nokia kennende zal de update echter niet lang op zich laten wachten.

Dat maakt Juho Sarvikas, topman bij HMD Global, bekend op Twitter.

Android 8 Oreo is de nieuwste versie van het populaire besturingssysteem en draait inmiddels op enkele toestellen. Uiteraard beschikken de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL over deze software, maar ook de Nokia 8 draait inmiddels de nieuwste versie. Veel fabrikanten zijn momenteel echter nog bezig met het draaien van zogenoemde bèta’s. Hierbij wordt een beperkt aantal gebruikers van een telefoon uitgenodigd deel te nemen aan een experimentele versie van Android 8 Oreo. Doel van de test is eventuele fouten en bugs op te sporen. Deze  worden na detectie dan weer verholpen door HMD Global, het bedrijf achter de nieuwe Nokia-telefoons. De Nokia 5 en 6 ontvangen binnenkort een bètaprogramma voor Android 8 Oreo, zo werd laatst bekend. De Nokia 3 daarentegen slaat deze fase over en wordt direct voorzien van de nieuwste software.

Over Android 8 Oreo

Wanneer het zo ver is, is nog niet bekend. Wel leert het verleden ons dat Nokia, of liever gezegd HMD, rap is met het uitbrengen van updates. Zo zorgen ze onder meer iedere maand voor veiligheidspatches en ook de Nokia 8 draait zoals gezegd als een van de weinige toestellen al op Android 8 Oreo. De nieuwe versie introduceert enkele nieuwe functies, naast dat hij zorg draagt voor een algemeen betere ervaring. Zo krijg je onder meer de beschikking over picture-in-picture modus, of beeld-in-beeld-modus. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een Netflix-video kijken, terwijl je ondertussen aan het scrollen bent door je browser. De video wordt immers in een zwevend venster weergeven die boven je primaire app afspeelt, in dit geval de browser.

Notificatiesysteem op de schop

Ook introduceert Android 8 Oreo diverse verbeteringen met betrekking tot de notificaties. Een voorbeeld hiervan zijn de notificatiekanalen. Hierdoor kun je aangeven per type notificatie (kanaal), of je wél of geen meldingen wilt ontvangen. Handig voor bijvoorbeeld nieuwsapps: je ontvangt immers enkel het nieuws waarin jij geïnteresseerd bent. Daarnaast biedt Android 8 Oreo de functie om per app op je thuisscherm in te zien hoeveel gemiste notificaties je hebt. Tot slot introduceert de nieuwe Android-versie ook bijvoorbeeld de ‘autofill’-modus. Zodoende onthoudt je toestel welke gebruikersnamen en wachtwoorden je vaak intypt waardoor jij tijd bespaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nokia 3
Nokia 3

Bekijk alle informatie over de Nokia 3

Populairste telefoons