Nokia 8 doorstaat beruchte buigtest

Nokia staat vanouds bekend om zijn telefoons met robuuste bouwkwaliteit. Eerder konden we al constateren dat onder meer de Nokia 3310 en Nokia 6 deze naam hoog weten te houden en sinds vandaag kunnen we een nieuw toestel aan dit rijtje toevoegen. Ook de pas uitgekomen high-end Nokia 8 kan namelijk wel tegen een stootje.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde video op het YouTube-kanaal JerryRigEverything.

Het zijn goede tijden voor de mensen bij Nokia, of liever gezegd HMD Communications Global. Dit laatste bedrijf is sinds ruim een jaar in het bezit van een exclusieve licentie die het recht verschaft om Nokia toestellen te produceren. Hierbij neemt dit eveneens Finse bedrijf de productie, verspreiding en marketing voor diens rekening, en blijft de Nokia merknaam dus een aanwezige factor. Eerder dit jaar bracht het bedrijf onder meer de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6 al op de markt. Dit zijn allen budget- of middenklasse toestellen en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het was eventjes wachten op een high-end telefoon die de concurrentie met de nieuwste modellen van bijvoorbeeld LG en Samsung aan moest gaan.

High-end Nokia smartphone: Nokia 8

Deze vraag krijgt een antwoord in de vorm van de Nokia 8. Dit toestel is voorzien van de meest high-end specificaties van het moment, is voorzien van een innovatieve dual-camera en is bovendien ook nog eens zeer scherp geprijsd. Waar je voor de nieuwste LG en Samsung vlaggenschepen gemakkelijk rond de 800 euro kwijt bent ten tijden van uitkomst, hoef je voor de Nokia 8 ‘slechts’ 599 euro neer te tellen. Uiteraard gaat de Nokia merknaam al een behoorlijke tijd mee en staat het bekend als één van de klassieke merken binnen de telecom. Zodoende heeft men een naam hoog te houden, niet in de laatste plaats qua bouwkwaliteit. Nokia telefoons staan doorgaan bekend als robuuste modellen die wel tegen een stootje kunnen. De Nokia 8 is ook een taaie rakker, zo bewijst bovenstaande video.

Nokia 8 doorstaat kras- en buigtest met volle glorie

Zack Nelson is inmiddels een beruchte naam in de telecomwereld. De techenthousiasteling onderhoudt een YouTube-kanaal waarmee hij miljoenen kijkers trekt. In zijn video’s wordt de weerbaarheid en robuustheid van de meest nieuwe telefoons onder de loep genomen. Ook de Nokia 8 ontkomt er niet uit. Het toestel heeft echter niets te vrezen en doorstaat zowel de kras- als buigtest met relatief gemak. De achterkant van het toestel is van aluminium en krast derhalve zoals gebruikelijk. De twee sensoren aan de achterkant zijn echter voorzien van een speciaal soort gehard glas. Deze krassen hierdoor niet zo snel. Ook is het frame niet gemakkelijk te verbuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nokia 8
Nokia 8

Bekijk alle informatie over de Nokia 8

Beste deal