‘Nokia’s ontvangen eind 2017 Android 8′

Goed nieuws voor bezitters van een nieuwe Nokia smartphone. HMD Global, het bedrijf dat sinds ruim een jaar de Nokia merknaam in zijn beheer heeft, maakt op Twitter namelijk bekend dat alle toestellen uit het huidige assortiment voorzien gaan worden van de update naar Android 8 Oreo. Een specifieke verschijningsdatum is echter nog onbekend.

Het gaat goed met Nokia. Nadat het bedrijf enkele turbulente jaren achter de rug heeft met diverse overnames, lijkt er nu weer rust in de tent te zijn wedergekeerd. Het van oorsprong Finse Nokia is weer te vinden in de (digitale) schappen, en dat is goed nieuws. Nokia maakt hierbij de telefoons niet meer zelf, maar laat dit doen door HMD Global. HMD is eveneens van Finse komaf en is sinds ruim een jaar eigenaar van de illustere merknaam. Het tempo zit er hierbij goed in. In één jaar tijd bracht het bedrijf maar liefst vijf telefoons op de markt. Hierbij probeert HMD iedere doelgroep zo goed mogelijk te voorzien. De Nokia 3, 5 en 6 zijn echte middenklassers en bestemd voor een breed publiek. De Nokia 8 is het vlaggenschip en de Nokia 3310 is gericht op de liefhebber van retro.

Alle Nokia telefoons krijgen Android 8 Oreo, behalve eentje

De telefoons zijn inmiddels allemaal gewogen en goed bevonden. Extra pluspunten worden dan ook nu vergeven na het horen van het volgende nieuwtje. Vandaag maakt HMD Global op Twitter namelijk bekend dat het alle telefoons gaat voorzien van de felbegeerde Android 8 Oreo update. Uiteraard hebben we het hier enkel over de smartphones: de Nokia 3310 valt daarmee dus af. Android 8 Oreo is momenteel al beschikbaar voor onder meer de Google Pixel. Google’s eigen telefoons krijgen traditiegetrouw nieuwe updates immers altijd als eerst binnen. Een specifieke verschijningsdatum voor de update noemt HMD niet. Wel meldt het bedrijf dat de software nog voor het einde van het huidige kalenderjaar verschijnt. Vermoedelijk krijgt het vlaggenschip de update als eerst binnen.

Wat brengt Android 8 Oreo?

Android 8 Oreo is met name een subtiele, verbeterde versie van het zeer betrouwbare Android 7 Nougat. In de nieuwe software-versie zijn onder meer de notificaties een stuk verbeterd. Zo krijg je de beschikking tot de nieuwe Notification Channels functie. Hiermee kun je per app aangeven welke notificaties je wél, en welke meldingen je niet wenst te ontvangen. Handig voor een app als Nu.nl bijvoorbeeld. Zodoende kun aangeven dat je wél sportnieuws als notificatie wenst te ontvangen, maar geen showbizz. Verder introduceert Android 8 Oreo een snellere gebruikerservaring, verbeterde accuduur en nieuwe mogelijkheden om bijvoorbeeld snel te reageren op berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nokia 8
Nokia 8

Bekijk alle informatie over de Nokia 8

Beste deal