OnePlus 5 ontvangt spoedig Face Unlock

Goed nieuws voor bezitters van de OnePlus 5. Dit toestel ontvangt namelijk ook de Face Unlock functie die momenteel enkel beschikbaar is voor de OnePlus 5T, welke afgelopen week in de verkoop ging. Face Unlock is onderdeel van de Android 8 Oreo update. Wanneer deze update uitrolt is nog niet bekend.

Afgelopen week ging de OnePlus 5T in de vrije verkoop. Dit toestel is op diverse fronten aangepast ten opzichte van de OnePlus 5. Onder meer het scherm is groter qua oppervlakte dankzij flinterdunne bezels, oftewel schermranden. Ook de dubbele camera’s aan de achterzijde zijn erop vooruitgegaan dankzij een betere lichtopvang. De meest in het oog springende functie van het toestel is echter wellicht de Face Unlock functie. Dankzij deze methode van beveiliging kun je je toestel ontgrendelen door simpelweg in de voorste camera te kijken. Deze camera scant vervolgens je hoofd op zo’n 100 punten en checkt zo of het overeenkomt met het opgeslagen profiel, met andere woorden je hoofd. Tot slot ontgrendelt het scherm.

Android 8 Oreo voor de OnePlus 5 op komst

De website TechDroider meldt vandaag dat Face Unlock ook naar de OnePlus 5 komt. Binnen welke termijn is nog niet bekend. De website is getipt door één van haar lezers die meedoet in de Android 8 Oreo bèta. Dit is een testprogramma waarin een select aantal OnePlus 5 gebruikers alvast aan de slag kan met een proefversie van de nieuwe software. Hierin heeft de gebruiker gedetecteerd dat de Face Unlock functie wordt aangeboden in het instellingenmenu. Naast Face Unlock brengt de nieuwe Android versie ook de picture-in-picture modus met zich mee. Hierbij kun je bijvoorbeeld een Netflix video bekijken terwijl je ook aan het surfen bent in de browser. Hierbij zweeft de video als het ware boven de primaire app, in dit geval de browser. Verder is Android 8 Oreo sneller dan zijn voorganger en springt hij zuiniger om met de accu. Hierdoor kun je langer van je toestel genieten vooraleer je hem moet opladen.

OnePlus 5 niet lang meer te koop: op is op

De OnePlus 5 is momenteel niet meer te koop bij OnePlus zelf. Wel kun je aankloppen bij Belsimpel. Deze van origine Groningse webwinkel heeft een select aantal toestellen overgenomen waarbij je uiteraard wel een kleine meerprijs betaald. Wel kun je het toestel hierdoor in combinatie met een abonnement afsluiten en ben je verzekerd van een Nederlands aanspreekpunt mocht je gebruik maken van je garantie. Ook is eventuele verwerkingssnelheid hierbij een stuk sneller. OnePlus is immers een Chinees bedrijf en verzenden heen en weer kan eventjes duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OnePlus 5
OnePlus 5

Bekijk alle informatie over de OnePlus 5

Populairste telefoons