Onderzoek: OnePlus 5T kan tegen een stootje

De OnePlus 5T is officieel te bestellen vanaf morgen. Op papier is het nieuwe toestel van OnePlus een absoluut vlaggenschip. Hoe het met de bouwkwaliteit gesteld is, was tot nog toe echter een mysterie. Gelukkig heeft Zack Nelson, van het beruchte YouTube-kanaal JerryRigEverything, dat voor ons uitgezocht. Wat blijkt? De OnePlus 5T kan wel tegen een stootje.

Zack Nelson is een berucht figuur binnen de telefoonwereld. Hij runt een YouTube-kanaal waarin hij allerhande telefoons onder de loep neemt qua bouwkwaliteit. Ook de nieuwe OnePlus 5T ontspringt de dans niet. In een uitgebreide video test hij onder meer hoe goed het beeldscherm tegen krassen kan, hoe stevig het frame is en hoe duurzaam de behuizing is. De opvolger van de OnePlus 5 blijkt over net zo’n sterk beeldscherm te beschikken als de Samsung Galaxy S8 als het om krasgevoeligheid gaat. Daarbij kan het frame niet gemakkelijk verbogen worden. Ook het glazen plaatje op de achterste camera’s is robuust en breekt niet zomaar. Zodoende concludeert Nelson dat de OnePlus 5T wel tegen een stootje kan. In zijn eigen woorden: “I would be proud to use this phone“.

Verschillen OnePlus 5 en OnePlus 5T

De OnePlus 5T is dus lekker stevig gebouwd, zo moge duidelijk zijn. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen de reguliere OnePlus 5, en de nieuwe OnePlus 5T? Voornamelijk het beeldscherm van deze laatste is een stuk groter, zonder dat het toestel zelf daarbij meegroeit. Dit komt door het feit dat de OnePlus 5T aan de voorzijde vrijwel compleet uit actief gebruikt scherm bestaat. Hierdoor is de beeldverhouding veranderd van 16:9, naar 18:9. Hierdoor heb je meer ruimte voor al je apps, films en games. De resolutie is eveneens opgekrikt waardoor beelden nog scherper ogen. Daarnaast is door het grote schermoppervlak de vingerafdrukscanner naar de achterzijde verhuisd. Hij is hierbij tactisch en symmetrisch geplaatst voor maximale gebruiksvriendelijkheid.

OnePlus 5T specificaties

De OnePlus 5T beschikt over een 6.01″ beeldscherm met AMOLED-paneel en haarscherpe resolutie van 1080 bij 2160 pixels. Hierbij beslaat het scherm liefst 80 procent van de gehele voorzijde. Zodoende heb je geen last van irritante schermranden, ook wel bezels genoemd. Het beeldscherm is dus een absoluut pluspunt aan de OnePlus 5T. De rest mag er overigens ook zijn. Zo is hij onder de motorkap uitgerust met een Snapdragon 835 processor met 6 of 8 GB werkgeheugen, afhankelijk van de versie. Aan de achterzijde is hij uitgerust met een dubbele camera opstelling. De resoluties hierbij zijn 20 megapixels en dankzij de dubbele sensor kun je schitterende portretfoto’s maken. Hij is vanaf morgen te koop voor 499 euro. Voor 559 euro heb je de uitgebreide versie met 128 GB opslag en 8 GB werkgeheugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons