OnePlus zag omzet afgelopen jaar verdubbelen

OnePlus heeft een goed 2017 achter de rug. Men zag de omzet verdubbelen en ook werd er voor het eerst winst gemaakt. Voor het aankomende jaar heeft men twee telefoons op de planning staan, te beginnen met de OnePlus 6.

Dat en meer komt naar voren in een interview dat The Telegraph had met Pete Lau, de directeur van het bedrijf.

OnePlus is een typisch voorbeeld van een start-up. Dergelijke bedrijven groeien snel, hebben een grote impact op hun sector en dagen de gevestigde orde uit. Gestart in 2014 met de lancering van de OnePlus One, is het bedrijf inmiddels al weer een scala aan toestellen verder. Afgelopen november lanceerde men de OnePlus 5T, een opvolger van de enkele maanden daarvoor uitgekomen OnePlus 5. Kenmerkend voor start-ups zijn de hoge investeringen die continu nodig zijn. Hierbij wordt gewerkt met een zogenaamde ‘burn rate’, oftewel het geld dat er elke dag doorheen gaat. Doel is om uiteindelijk een bepaalde omzet te behalen waaruit winst gehaald kan worden. Nu, 4 jaar na oprichting, heeft OnePlus dit punt bereikt, zo meldt het bedrijf vandaag trots op haar website.

OnePlus 5T

Verdubbelde omzet en winst

De omzet is afgelopen jaar maar liefst verdubbeld. In totaal zag men 1.4 miljard dollar binnenkomen, omgerekend ruim 1.1 miljard euro. Een knappe prestatie wanneer je realiseert dat de omzet in 2016 net aan 700 miljoen dollar – 570 miljoen euro – was. Afgelopen jaar stond voor OnePlus daarnaast in het teken van een ander heuglijk feit. Men heeft namelijk voor de eerste keer in haar bestaan winst geboekt. Hoeveel, dat weten we echter niet. Wel vermeldt Pete Lau, directeur, dat men “gezonde winst” weet te halen uit de verkoop van telefoons. Uiteraard wil men deze positieve tendens vasthouden en staat er het een en ander op de planning voor aankomend jaar. Daar waar we eerst dachten dat er dit jaar ‘slechts’ één toestel uit zou komen, lijken dit er toch twee te worden.

OnePlus logo

OnePlus gaat aan fysieke winkels leveren

In gesprek met The Telegraph, een Britse krant, bevestigt Lau dat er dit jaar twee telefoons gaan uitkomen. Opmerkelijk, want vorige week tijdens de CES-beurs gaf hij nog aan niet zeker te weten of er een tweede toestel uit zou komen. Lau vermeldt in het vraaggesprek ook nog bezig te zijn met een zogenoemde ‘offline’ strategie. Daar waar OnePlus tijdens de begindagen bekendheid verwierf met de manier van verkopen, namelijk middels een uitnodigingssysteem, is men van plan meer te gaan samenwerken met fysieke winkels. Zodoende vind je OnePlus telefoons bij diverse Britse ketens in de schappen. Ook is men van plan spoedig Amerikaanse winkels te gaan voorzien van telefoons. Of voor Nederland hetzelfde geldt, valt nog niet te zeggen.

Vermoedelijk wordt de OnePlus 6, als hij zo gaat heten, ergens in maart aangekondigd. Afgaande op vorige lanceringen verwachten we dat de OnePlus 6T (?) ergens in november volgt.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner