Overzicht: meest onderschatte telefoons van 2017

In dit artikel zetten we de drie meest onderbelichte telefoons van 2017 op een rijtje. Dit doen we aan de hand van drie categorieën: vlaggenschip; middenklasser en budgettoestel.

We zijn officieel begonnen aan het nieuwe jaar en als we de geruchten mogen geloven, staan er weer een hoop nieuwe telefoons voor ons klaar in 2018. Tegenwoordig komen er meerdere telefoons per maand, en soms zelfs per week uit, waardoor toestellen elkaar dicht op elkaar opvolgen. Hoe mooi dit wellicht ook klinkt, er schuilt ook een risico in. Het houdt immers in dat per definitie telefoons onderbelicht worden, alhoewel zij dit op basis van functies, ontwerp en specificaties niet verdienen. Daarom hebben wij de meest onderschatte telefoons van afgelopen jaar op een rijtje gezet. De toestellen zijn verdeeld in prijsklassen: vlaggenschip, middenklasser en budgettoestel.

Vlaggenschip: Sony Xperia XZ Premium

Vlaggenschepen zijn dé beste telefoons die er zijn. Logischerwijs zijn ze daarom ook het meest aan de prijs. Derhalve worden toestellen met een adviesprijs vanaf 500 euro pas onder de noemer ‘vlaggenschip’ geschaard. Hét meest onderbelichte vlaggenschip van 2017 is naar onze mening de Sony Xperia XZ Premium, die werd aangekondigd tijdens de Mobile World Congress begin van het jaar. Het toestel heeft een hoogwaardige behuizing van glas en metaal, typisch Sony-ontwerp en daverende specificaties. Waar het echter vooral om draait bij dit toestel, is zijn ongekend scherpe beeldscherm en camera’s.

Sony Xperia XZ Premium

De Sony Xperia XZ Premium is namelijk een van de eerste telefoons met een volledig 4K-display. Zodoende ervaar je apps, films en games in een resolutie scherper dan tevoren. Verder beschikt het toestel over een 19 megapixelhoofdcamera met Motion Eye techniek. Hierdoor slaat de sensor beelden sneller op en verwerkt ze eveneens op een rapper tempo dan gebruikelijk. Hierdoor kun je maar liefst 960 frames per seconde schieten: haarscherp dus.

Middenklasser: Motorola Moto G5S Plus

De meest onderbelichte middenklasser van 2017 is naar onze mening de Motorola Moto G5S Plus. Dit toestel beschikt over een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en biedt alles dat je mag verwachten van een smartphone. De behuizing is sterk en robuust, de processor rap en de geschoten plaatjes en video’s lekker scherp. Dit is dan ook direct één van de pluspunten: de dubbele camera. Deze functie komen we slechts sporadisch tegen bij vergelijkbare toestellen in de prijsklasse. Bovendien beschikt de Moto G5S Plus over dual-simkaart functionaliteit alsmede een forse accu. Je haalt hem voor 295 euro al in huis.

Budgettoestel: Nokia 3

Wil jij simpelweg kunnen bellen, sms’en, Facebook checken en WhatsApp-berichten kunnen versturen? Dan is een budgettoestel jouw op het lijf geschreven. Neem in dat geval de Nokia 3 eens in overweging. Dit toestel heeft een lekker groot beeldscherm, twee prima camera’s en een lange accuduur. Bovendien kan de behuizing, zoals je van Nokia gewend bent, tegen een stootje. Daarbij kun je twee simkaarten in het toestel kwijt en wellicht het allergrootste pluspunt zijn de regelmatige beveiligingsupdates die je krijgt. Zodoende blijven je privé bestanden beschermd. Ook ontvangt het toestel spoedig de update naar Android 8 Oreo, de nieuwste versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sony Xperia XZ Premium
Sony Xperia XZ Premium

Bekijk alle informatie over de Sony Xperia XZ Premium

Beste deal