Overzicht OnePlus 6T geruchten, prijs, specs en design

OnePlus 6T abonnement budget

Jaarlijks lanceert OnePlus tegenwoordig twee modellen. Het is vandaag tijd voor het tweede model, de OnePlus 6T. Het nieuwe vlaggenschip is beter en strakker dan zijn voorganger. Wij hebben alle geruchten en spec even voor je op een rij gezet.

De lancering van de OnePlus 6T is een dag naar voren geschoven. Vandaag om 16:00 uur Nederlandse tijd wordt het nieuwe budget vlaggenschip gepresenteerd. We weten inmiddels alles over het goedkope alternatief voor de dure Apple en Samsung vlaggenschepen. Het toestel heeft een vergelijkbaar ontworpen met zijn voorganger de OnePlus 6. De achterkant is echter niet meer ontsiert door een vingerafdrukscanner. In tegenstelling tot Apple, dat kiest voor Face ID, heeft OnePlus een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm geplaatst. De achterkant van de telefoon is daardoor nog strakker.

OnePlus 6T Specs

  • 6,4 inch AMOLED beeldscherm
  • Onder beeldscherm vingerafdrukscanner
  • Snapdragon 845 processor
  • 6 GB tot 8 GB aan werkgeheugen
  • 128 GB tot 256 GB opslag
  • Flinke 3.700 mAh accu
  • 20 megapixel f/1.7 selfie camera
  • 16 / 20 megapixel AI hoofdcamera’s

OnePlus 6T krijg een stakker ontwerp

In vergelijking tot zijn voorganger heeft de OnePlus 6T enkele belangrijke veranderingen in het ontwerp. Het toestel heeft een groter 6,4 inch AMOLED beeldscherm met slankere notch, een druppelvormige notch net zoals de Huawei Mate 20. We gaan er dan ook vanuit dat de verhouding tussen beeldscherm en behuizing toeneemt (zo’n 86%). De achterkant van de telefoon heeft veel overeenkomsten met zijn voorganger. Hier is de belangrijkste wijziging dat we geen vingerafdrukscanner meer zien. Die scanner ligt onder het luxe AMOLED beeldscherm van de telefoon.

Vervallen 3,5 mm koptelefoon ingang

Veel fans van OnePlus zijn fan van de 3,5 mm koptelefoon ingang. Het nieuwe ontwerp met vingerafdrukscanner onder het beeldscherm heeft echter tot gevolg dat de OnePlus 6T geen 3,5 mm koptelefoon ingang meer heeft. Dat is een beetje een controversiële stap aangezien de Chinese onderneming tot voor kort een groot voorstander was van de speciale koptelefoon aansluiting. In plaats van de 3,5 mm ingang moet je de Type C poort gebruiken of via Bluetooth je koptelefoon koppelen.

Meer OnePlus 6T geruchten

Naast het verwijderen van de koptelefoon aansluiting is er ook veel positief nieuws. De OnePlus 6T heeft namelijk een grotere accu. De gebruiksduur wordt daarmee aanzienlijk verbeterd. We verwachten een 3.700 mAh accu waarmee de budget smartphone in de buurt van de mega accu’s van de Samsung Galaxy Note 9 (4000 mAh) en Huawei Mate 20 Pro (4.200 mAh) komt. De telefoon wordt ook verscheept in meerdere kleuren. Helaas is er niet veel bekend over de kleurenschema’s van het aankomende budget vlaggenschip. Er is een gerucht over een paarse OnePlus 6T en wie weet gaan de onderneming mee in de gradiënt kleur afwerkingen van Huawei.

Helaas krijgt de OnePlus 6T geen IP-classificatie. Het toestel schijnt wel tegen druppels te kunnen, maar de IP certificatie is volgens OnePlus te duur. Een andere premium feature vinden we ook niet terug bij het goedkope vlaggenschip en dat is Qi draadloos opladen.

Verbeterde camera’s

De camera’s van de OnePlus 6T zijn beter dan die van zijn voorganger. De selfie camera boven het AMOLED beeldscherm wordt een verbeterde 20 megapixel camera met f/1.7 diafragma. Hiermee maak je nog mooiere selfies dan met de OnePlus 6. De dual hoofdcamera’s krijgen dezelfde setup als bij de voorganger. We verwachten daar een combinatie van 16 megapixel camera met 20 megapixel voorzien van f/1.7 diafragma. Dankzij nieuwe artificial intelligence zijn de cameraprestaties verbeteren. Er komt ook een speciale ‘Night Mode’ waarmee je nog mooiere nachtopnames maakt.

De prijs van de budget telefoon zal iets hoger liggen dan die van de OnePlus 6. De prijs van de OnePlus 6T begint bij 559 euro tot 619 euro voor het model met 8 GB en 256 GB opslag. Doordat de Chinese fabrikant zich dit jaar in Nederland heeft gevestigd verwachten we dat je hier niet lang na de lancering het aantrekkelijkste OnePlus 6t abonnement kunt vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons