Red Lava kleur OnePlus 5T aangekondigd

De OnePlus 5T krijgt een nieuwe uitvoering. Consumenten in China kunnen het nieuwe vlaggenschip vanaf nu in Red Lava kleur bestellen. Het toestel huisvest 8 GB werkgeheugen, 128 GB opslag en kost 559 euro. Het is niet aannemelijk dat de nieuwe kleur ook beschikbaar wordt in Europa.

De OnePlus 5T werd twee weken geleden gepresenteerd en is sinds ongeveer een week te koop. Aangezien de toestellen uit China moeten komen bedraagt de levertijd ongeveer een week. De eerste mensen in Nederland hebben zodoende een van deze dagen hun toestel ontvangen. Je hebt hierbij keuze tussen twee varianten. Het instapmodel heeft 6 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslag en heeft een adviesprijs van 499 euro. Het uitgebreidere model huisvest 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Voor deze variant dien je 559 euro op tafel te leggen. Het toestel is slechts in één kleur beschikbaar, namelijk ‘Midnight Black’. Wellicht een tegenvaller voor sommigen. Consumenten in China kunnen echter in hun handen wrijven. OnePlus begint namelijk met de verkoop van het toestel in ‘Red Lava’ kleur.

Vooralsnog lijkt de nieuwe kleur enkel in China uit te komen. Wel weten we echter uit het verleden dat OnePlus actief luistert naar de gemeenschap. Indien zij in de komende periode genoeg geluid weten te maken op bijvoorbeeld online fora zou het zomaar kunnen dat de nieuwe variant ook uitrolt naar overige markten. De OnePlus 5T in Red Lava uitvoerig kost omgerekend 559 euro en beschikt derhalve over de uitgebreide specificaties.

OnePlus 5 tegenover de OnePlus 5T: wat zijn de verschillen?

De OnePlus 5 en OnePlus 5T zijn qua specificaties vrijwel gelijk aan elkaar. Qua schermoppervlak zit er echter een wereld van verschil tusssen. Daar waar de OnePlus 5 is uitgerust met een ‘regulier’ 16:9 beeldverhouding, beschikt diens opvolger over een 18:9 verhouding. Hierdoor heb je meer ruimte voor de weergave van apps, films en games. Deze grotere verhouding heeft het toestel te danken aan de minimale aanwezigheid van bezels, oftewel schermranden. Maar liefst 80 procent van de gehele voorzijde wordt ingenomen door actief gebruikt scherm. Als kers op de taart beschikt dit AMOLED-paneel over een haarscherpe resolutie. Hierdoor wordt films kijken en games spelen extra aangenaam.

Heldere foto’s

Ook verschillen de OnePlus 5 en OnePlus 5T op het gebied van camerakwaliteit. De dubbele camera van de 5T beschikt namelijk over een identieke diafragma afstelling. Hierdoor laten beide camera’s evenveel licht door. Daardoor zijn je uiteindelijke foto’s altijd voorzien van voldoende helderheid, iets waar de OnePlus 5 nog weleens in te kort schoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons