Release LG V30 vertraagd

De LG V30 komt niet begin december uit, zoals in eerste instantie de bedoeling was, maar midden december. Het toestel zou boven verwachting presteren in Azië, waar hij al vrij verkrijgbaar is, en zodoende kampt LG met tekorten. De Zuid-Koreaanse fabrikant zet echter alle zeilen bij om zodoende de vertragingstijd zo minimaal mogelijk te maken.

Dat rapporteert het doorgaans goed ingelichte The Android Soul vandaag.

De LG V30 werd aangekondigd tijdens de IFA-beurs in Berlijn, afgelopen september. Het toestel is compleet opnieuw ontworpen ten opzichte van zijn voorganger, de LG G6. Het nieuwe LG vlaggenschip heeft zodoende de beschikking over een OLED-paneel dat vrijwel de gehele voorzijde bestrijkt, een waterdichte behuizing en één van de beste smartphonecamera’s van het moment. Na het aflopen van de beurs werd het eventjes stil rondom het toestel. Deze stilte werd vorige maand doorbroken door LG zelf. Middels een persbericht kondigde het bedrijf aan de LG V30 begin december in de winkels te hebben liggen. De adviesprijs bedraagt 899 euro: een fiks bedrag maar niet onrealistisch vergeleken bij de bedragen van zijn concurrenten, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 8.

LG V30: enorm populair in Azië

Deze zelf gestelde deadline blijkt met de informatie van nu echter toch iets té voorbarig. De LG V30’s entree is namelijk met zo’n twee weken vertraagd. Hierdoor verschijnt hij niet begin december in de schappen, maar halverwege deze maand. Oorzaak hiervan is de populariteit van het toestel in Azië, waar hij al verkrijgbaar is. Zodoende heeft LG besloten om voorraden die eigenlijk voor Europa bestemd waren te gebruiken voor de Aziatische markt om aan de vraag te voldoen. Hierdoor moet het bedrijf zijn klanten in Europa voor eventjes teleurstellen. LG doet er echter alles aan om de productie van het toestel op te voeren. Zodoende hoopt men de vertraging zo kort mogelijk te houden.

Over de LG V30

De LG V30 beschikt over een fors 6″ OLED-paneel aan de voorzijde. Dit scherm beschikt over een haarscherpe resolutie en bestrijkt vrijwel de gehele voorzijde. Hierdoor heb je meer dan genoeg ruimte voor de weergave van al je apps, films en games. De behuizing is bovendien waterdicht. Aan de achterzijde bevindt zich een dubbele camera opstelling welke zich uitstekend leent voor het maken van portretfoto’s. Hierbij zoomt de ene sensor in op het onderwerp, en de andere op de omgeving. Dit heeft een gaaf scherptediepte-effect als gevolg. Onder de motorkap is de LG V30 uitgerust met de beste processor van het moment: de Snapdragon 835. Zodoende reageert hij razendsnel op al je aanrakingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons