Samsung Galaxy A8 (2018) vanaf nu te koop

De Samsung Galaxy A8 (2018) ligt vanaf vandaag in de winkels tegen een adviesprijs van 499 euro. Hiervoor krijg je een toestel met iconisch edge-to-edge display, goede specificaties én een dubbele selfie-camera. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren: goud, grijs en zwart.

Samsung begint het nieuwe jaar goed door de Galaxy A8 (2018) naar Nederland te brengen. Anderhalve maand geleden werd deze middenklasser onthuld tijdens een officiële persconferentie en net voor de jaarwisseling werd bekend dat hij ook naar Nederland zou komen. Dit moment is nu aangebroken. Voor 499 euro schaf je de Samsung Galaxy A8 aan bij de welbekende verkooppunten. Het toestel is zodoende aan de bovenkant van het middenklasse segment geplaatst. Dit houdt in dat je in principe een middenklasse waardige telefoon krijgt, met enkele extra’s. Het meest opvallende kenmerk aan de Galaxy A8 (2018) is zonder meer het beeldscherm, welke vrijwel de gehele voorzijde in beslag neemt. Doorgaans is dit kenmerk enkel voorbehouden aan de absolute vlaggenschepen, zoals de Samsung Galaxy S8 (Plus).

Over de Samsung Galaxy A8 (2018)

Een dergelijk groot beeldscherm heeft namelijk diverse voordelen. De eerste is het gegeven dat je simpelweg meer ruimte hebt voor de weergave van apps, films en games. Ten tweede wijzigt ook de beeldverhouding van 16:9 naar 18:9 waardoor beelden scherper ogen. Het 5.6″ grote AMOLED-paneel heeft immers een resolutie van 1080 bij 2260 pixels. Enkel aan de boven- en onderzijde is ruimte voor schermranden, ook wel bezels genoemd. Als gevolg hiervan is de vingerafdrukscanner naar de achterzijde geplaatst, onder de hoofdcamera. Deze heeft een 16 megapixelresolutie en is onder meer uitgerust met Phase Detection Autofocus voor snel scherpstellen. Aan de voorzijde heb je de beschikking over een dubbele selfie-camera met resoluties van 16 en 8 megapixels.

Samsung Galaxy A8 (2018) specificaties

Hiermee kun je uitstekende zelfportretten schieten. Terugkoppelend naar de behuizing is het de moeite waard om te vermelden dat deze over IP68-certificaat beschikt. Zodoende kan hij tegen water. In de behuizing is tot slot ruimte voor een koptelefooningang. Onder de motorkap wordt de Samsung Galaxy A8 aangedreven door een Exynos 7885 processor welke wordt bijgestaan door 4 GB werkgeheugen en 32 GB aan uitbreidbare opslag. De grafische kaart is een Mali G71. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh en beschikt over snelladen: zodoende zit hij binnen 30 minuten voor ongeveer de helft vol. Verder beschikt hij natuurlijk over 4G-internetsnelheid, Bluetooth 5.0, draait hij op Android 7.1.1 Nougat en laat de upgrade naar 8 Oreo vermoedelijk niet lang op zich wachten.

De Samsung Galaxy A8 (2018) komt uit in het goud, grijs en zwart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons