‘Samsung Galaxy Note 8 vanaf 1 in pre-order’

De Samsung Galaxy Note 8 gaat op 1 september in de pre-order en wordt vanaf 15 september voor iedereen beschikbaar. Althans, in Zuid-Korea, zo meldt The Investor.

Ben jij er al klaar voor? Op 23 augustus wordt de Samsung Galaxy Note 8 aangekondigd tijdens een spetterend evenement in New York City. Het toestel duikt inmiddels al maanden op in onze nieuwsrubriek en wij kijken uit naar de aankondiging. In de tussentijd is echter al wel vrijwel alles rondom het toestel uitgelekt. Van de specificaties, het uiterlijk tot aan de functies: over alles is vrijwel genoeg gezegd en geschreven. Desondanks bestaat er nog altijd een mogelijkheid dat we compleet verrast gaan worden tijdens de conferentie. Over de releasedatum en het prijskaartje bestaan bijvoorbeeld nog relatief veel twijfels. Over dat eerste geeft het Zuid-Koreaanse platform The Investor meer te weten.

Wij moeten waarschijnlijk iets langer wachten

Volgens deze krant gaat het toestel namelijk op 1 september in de pre-order. Dit is de fase waarin het toestel alvast vooruit te bestellen valt. Groot voordeel hiervan is dat je verzekerd bent van de telefoon zodra hij uitkomt. De officiĆ«le releasedatum ligt op 15 september, zo schrijft men. Ze baseren zich hierbij op ingewijden die werkzaam zijn bij Zuid-Koreaanse providers. Het is dan ook aannemelijk dat bovenstaande data gelden voor de thuismarkt van Samsung. We zien immers veelal dat telefoons pas enkele weken later in Europa verschijnen. Dit was bijvoorbeeld ook het geval bij de Samsung Galaxy S8. Dit toestel was zo’n twee weken eerder in Zuid-Korea beschikbaar, dan bij ons.

Force Touch

Ook meldt The Investor meer te weten over de specifieke functies van de telefoon, waaronder Force Touch. Force Touch zagen we als eerst bij Galaxy S8 (Plus) en houdt in dat het apparaat registreert hoe hard je op het scherm drukt. Door middel van de kracht waarmee je het scherm indrukt kun je diverse applicaties lanceren en bijvoorbeeld een snelmenu openen. Volgens de krant zal de Note 8 eenzelfde techniek bezitten. Hoe de werking van de bijgeleverde S-Pen hiermee omgaat, is nog niet bekend. Normaliter is het bij Note toestellen immers mogelijk om door middel van de stylus ook een snelmenu te openen en direct enkele handige apps te lanceren.

Thuisknop verdwenen

Verder is vorige week de Samsung Galaxy Note 8 opgedoken in onderstaande afbeelding waarmee het gehele uiterlijk van het toestel onthuld is. We zien hier onder meer dat vrijwel de gehele voorkant bestaat uit actief gebruikt scherm, Infinity Display geheten. Hierdoor is de fysieke thuisknop verdwenen en de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst. Aan de zijkanten vind je wederom de knoppen om het volume te regelen en het toestel te ontgrendelen. Er wordt verwacht dat het toestel een accucapaciteit van 3300 mAh heeft en de twee camera’s aan de achterkant zijn een zekerheidje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons