Samsung Galaxy S6 (Edge) ontvangt nieuwe veiligheidsupdate

Ben jij de trotse bezitter van een Samsung Galaxy S6 of Samsung Galaxy S6 Edge (Plus)? Dan hebben we goed nieuws voor je. Samsung heeft namelijk een nieuwe veiligheidsupdate voor jouw toestel vrijgegeven. In dit artikel lees je wat de update inhoudt en waar je rekening mee moet houden tijdens het bijwerken.

De Samsung Galaxy S6 is inmiddels niet meer de nieuwste telefoon uit de Galaxy-reeks en stamt inmiddels uit 2015. Ook de versie met gebogen zijkanten stamt uit deze tijd. Beide toestellen zijn grote verkoopsuccessen geweest en kunnen nog steeds prima mee met de huidige middenklasse smartphones. Daarom is het des te belangrijker dat Samsung de toestellen goed onderhoudt, bijvoorbeeld door middel van veiligheidsupdates. Iedere maand brengt Samsung een veiligheidspatch voor hun toestellen uit. Hierin worden cruciale beveiligingslekken, bugs en software problemen verholpen.

Nieuwe veiligheidsupdate

Deze software lost deze problemen op, die veelal van technische aard zijn. Voor de meeste gebruikers verandert er na het updaten dan ook vrij weinig. De patch dicht bijvoorbeeld een kwetsbaar lek in de muziekspeler van de telefoon. Hierdoor konden kwaadwillenden door een zogenoemde Brute Force Attack tijdelijk toegang krijgen tot de kernel: het ‘hart’ van de telefoon. Als eerste ontvangen Samsung Galaxy S6 Edge exemplaren die aangeschaft zijn bij Vodafone de update. Deze toestellen zijn branded, zoals het heet. Daarna volgt de groter versie van dit toestel, de Samsung Galaxy S6 Edge Plus. Als laatst ontvangt het basismodel de update. Toestellen aangeschaft bij reguliere detaillisten zoals Coolblue en MediaMarkt volgen later.

De update rolt OTA uit. Dit houdt in dat je vanzelf een melding krijgt wanneer de update voor jouw systeem klaar staat. Ben je toch ongeduldig? Dan kun je het volgende proberen. Ga in het instellingenmenu naar de optie ‘Updates’. Kijk hier vervolgens uit naar de tekst ‘Updates handmatig downloaden’. Vervolgens checkt de telefoon of de software al te verkrijgen is.

Over de Samsung Galaxy S6

De Samsung Galaxy S6 is hét vlaggenschip van de gelijknamige fabrikant uit 2015. Het toestel was destijds uitgerust met de meest geavanceerde technologie en componenten die op dat moment te verkrijgen waren. Daardoor kan het toestel ook nu nog steeds moeiteloos mee met de huidige garde aan middenklassers. Het toestel huisvest dan ook een prachtig 5.1 inch Super Amoled-paneel met haarscherpe QHD-resolutie. Hierdoor wordt films kijken een waar genot dankzij het extreem nauwkeurige scherm. Verder is de Samsung Galaxy S6 nog steeds lekker snel dankzij zijn octa-core processor in combinatie met 3 GB aan werkgeheugen. Foto’s zien er altijd goed uit dankzij de 16 megapixelcamera aan de achterkant en 5 megapixel variant aan de voorkant.

De Samsung Galaxy S6 gaat momenteel voor een bedrag van rond de 400 euro over de toonbank. Je hebt hierbij keuze tussen diverse varianten. Uiteraard is het toestel ook in combinatie met een abonnement te bemachtigen. Het toestel is een goed alternatief voor de veelal veel duurdere vlaggenschepen van tegenwoordig.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 Edge

Bekijk alle informatie over de Samsung Galaxy S6 Edge

Beste deal