Samsung Galaxy S8 Active maakt zijn videodebuut

Veel nieuws over de Samsung Galaxy S8 Active vandaag! Er is namelijk een video opgedoken waarin het toestel van alle hoeken en kanten wordt gefilmd. De video verdwijnt zo nu en dan van YouTube, wellicht dat hij binnenkort weer offline gehaald wordt.

Samsung brengt al vele jaren een Active-variant van diens vlaggenschip op de markt. Deze telefoons zijn bedoeld voor het zogenaamde ‘buitenleven’. Dat houdt in dat een Active telefoon beschikt over een stoer uiterlijk, robuuste behuizing die bijvoorbeeld tegen waterdicht is. Ook moet het toestel tegen hitte kunnen en dus gemaakt zijn voor alle natuurelementen die je maar kunt meemaken. Sinds de Galaxy S5 introduceert Samsung ieder jaar een dergelijke versie van het huidige vlaggenschip. Helaas voor ons komen deze toestellen echter niet altijd in Nederland uit. De laatste Galaxy Active die in Nederland arriveerde was de S5 Active.

Eindelijk bewegend beeld

Uiteraard gaat Samsung ook een Active variant van de in maart gepresenteerde Galaxy S8 uitbrengen. De afgelopen tijd nemen de geruchten rondom het toestel in intensiteit toe. Zo zagen we het toestel eerder al zijn opwachting maken in benchmarks, keuringen en diverse conceptafbeeldingen. Nog niet eerder zagen we bewegend beeld van het toestel. Tot vandaag aan. Vanochtend duikt onderstaande video namelijk op in YouTube. Een gebruiker op het Reddit-forum lijkt verantwoordelijk te zijn voor de video. Hoe diegene aan het toestel komt, is niet bekend. Wel publiceert de bron ook direct enkele specificaties van de Samsung Galaxy S8 Active.

Specificaties Samsung Galaxy S8 Active

Zo valt te lezen dat het toestel qua specificaties veel gelijkenissen vertoont met de Samsung Galaxy S8. Zo huisvest de Galaxy S8 Active aan de voorzijde een 5.8 inch beeldscherm met Super AMOLED-display. De resolutie is hierbij QHD, net zoals de reguliere versie. De behuizing van de S8 Active is gemaakt van het stevige polycarbonaat materiaal, hierbij zijn de zijkanten gemaakt van metaal. Onder de motorkap wordt het toestel aangedreven door de Snapdragon 825 chipset in combinatie met 4 GB aan werkgeheugen. De accu herbergt een capaciteit van 4000 mAh. Hierdoor kun je gemakkelijk twee dagen met je toestel doen, gegeven bovenstaande specificaties.

Alternatief: Samsung Galaxy Xcover 4

Opvallend is ook dat ook virtueel assistent Bixby zijn entree maakt. Dit is te concluderen doordat er een speciale, fysieke knop aan de zijkant van het toestel te vinden is. Het is nog niet bekend of de Samsung Galaxy S8 Active uitkomt in Nederland. Ook een mogelijk prijskaartje laat nog op zich wachten. Mocht je binnenkort toch een robuust, waterdicht toestel aan te schaffen die gemaakt is voor het buitenleven, is de Samsung Galaxy Xcover 4 een aanrader. Ook voor personen werkzaam in de bouw, logistiek of andere zware beroepen is dit toestel uitstekend geschikt.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner