Samsung Galaxy S9 onthulling vindt volgende maand plaats

De Samsung Galaxy S9 wordt tijdens de MWC-beurs van volgende maand uit de doeken gedaan. Dat heeft Samsung bevestigd tijdens een persconferentie op de CES-beurs in Las Vegas, welke momenteel in volle gang is. Men geeft ook aan te werken aan een nieuwe versie van Bixby.

De kogel is door de kerk: de Samsung Galaxy S9 wordt volgende maand tijdens de MWC-beurs aangekondigd. Dat doet DJ Koh, directeur van Samsung’s mobiele divisie, uit de doeken tijdens een persconferentie op de CES-beursvloer, die momenteel in volle gang is. Van tevoren werd gesuggereerd dat Samsung wellicht dit podium zou gebruiken om diens nieuwste vlaggenschip uit de doeken te doen. Dit zou dan echter wel één à twee dagen voor de start van de beurs plaatsvinden, om zodoende alle schijnwerpers op het nieuwe toestel te krijgen. Niets blijkt echter minder waar. Eind februari gaat de Mobile World Congress (MWC) van start in Barcelona. De beurs duurt ongeveer een week en loopt op de eerste dag van maart op zijn einde. Welke dag Samsung gaat gebruiken voor de aankondiging is nog onbekend.

Mogelijk uiterlijk van de Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 verkoop start in maart

Vermoedelijk plant het Zuid-Koreaanse bedrijf de presentatie echter aan het begin van de beurs. Op die manier zijn alle media nog ‘fris’ en houd je het gemakkelijkst de aandacht vast. Met de aankondiging van volgende maand doorbreekt Samsung zijn jaarlijkse ritme. Diens vorige vlaggenschip, de Samsung Galaxy S8 (Plus), werd immers op een eigen gehouden evenement aangekondigd: Unpacked. Deze vond in maart plaats. De daadwerkelijke verkoop begon een maand later, in april. De verwachting is dat de Samsung Galaxy S9 (Plus) ergens in maart in de winkels ligt. Momenteel gaan er vele geruchten over de mogelijke specificaties van de nieuwe Samsung topper. Er is echter nog niets zwart op wit bevestigd, het blijft zodoende gissen.

Samsung Galaxy X en Bixby 2.0: nog eventjes geduld

Wel kondigde DJ Koh op de persconferentie aan dat de Samsung Galaxy X, welke je vermoedelijk gedeeltelijk kunt opvouwen, ergens volgend jaar uitkomt. Opvallend, aangezien hij vorig jaar hetzelfde zei. Zodoende zou het vouwbare toestel eigenlijk deze jaargang het levenslicht moeten zien. Reden voor de vertraging vinden we in het implementeren van de UX, oftewel de User Experience. Dit is feitelijk de software zoals de gebruiker die te zien krijgt: het geheel aan iconen, kleurtjes, afbeeldingen en ga zo maar door. Tot slot kondigt de Samsung prominent ook aan druk in de weer te zijn met Bixby 2.0. Het is de bedoeling dat tegen 2020 alle Samsung telefoons compatibel zijn met de virtueel assistent. De grootste troef van Samsung is dan ook dat men zowel hard- als software maakt: iets wat bij concurrenten vaak ontbreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populairste telefoons