Samsung lanceert eerste tv-reclame voor assistent Bixby

Samsung’s eigen virtueel assistent Bixby heeft een primeur te pakken vandaag. De eerste reclame om de functionaliteiten van de assistent aan te prijzen is namelijk vandaag gelanceerd op de Amerikaanse televisie.

Op 29 maart 2017 was het zo ver: de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus werden gepresenteerd. Na maanden van opbouw, geruchten, roddels, renders en benchmark tests werden de toestellen dan eindelijk getoond. De Samsung vlaggenschepen brengen alles met zich mee wat je van een vlaggenschip anno 2017 mag verwachten: een fraai ontwerp, razendsnelle prestaties en boordevol innovatieve functies. De meest innovatieve functie van het toestel is hierbij zonder meer Bixby. Bixby is een virtueel assistent, vergelijkbaar met Apple’s Siri. Volgens Samsung gaat Bixby echter verder daar waar andere virtueel assistenten het opgeven. De functie is geïntegreerd in alle facetten van de telefoon en beschikt zelfs over een speciale fysieke knop aan de zijkanten.

Bixby Voice vandaag gelanceerd in de VS

De keuze om Bixby een speciale fysieke knop mee te geven is overigens niet bij iedereen goed bevallen, dat is echter weer een verhaal voor een andere keer. Bixby is opgebouwd uit diverse elementen, waaronder een modus om Bixby te laten praten. Deze functie heet dan ook Bixby Voice. Met deze functie wordt het mogelijk om je Samsung Galaxy S8 te bedienen middels je stem, sms’jes te laten voorlezen en bijvoorbeeld alarmen in te stellen. Consumenten uit Zuid-Korea, de thuismarkt van Samsung, konden al heel snel aan de slag met deze functie. Consumenten die woonachtig zijn in Engelstalige gebieden moesten echter langer wachten, tot vandaag welteverstaan. Samsung maakt vandaag bekend de functie volledig naar het Engels te hebben geïmporteerd.

Eerste tv-spot voor Bixby

Om dit feit te vieren lanceert Samsung ook direct zijn eerste tv-reclame voor Bixby. De reclame is vanaf vandaag te zien in de Verenigde Staten en laat alle toepassingen van de app zien. We zien een Amerikaanse man in een Aziatische stad die besluit een hapje te gaan eten. Hij krijgt na de maaltijd een zogenaamde fortune cookie en laat die natuurlijk direct vertalen door Bixby. Hij doet dit door simpelweg zijn camera op de tekst te richten. Aangezien het koekje hem verteld dat hij vandaag geluk heeft, besluit hij direct zijn stiekeme geliefde mee te vragen op een date. Onderweg passeert hij nog een reclamebord waarop schoenen te zien zijn die hem bevallen. Door je camera simpelweg op de afbeelding te richten zoekt Bixby de schoenen op via het internet.

Ook zien we hoe je Bixby kunt gebruiken om alarmen en herinneringen in te stellen, bijvoorbeeld om de uitslag van een loterij te checken zodra je thuis komt. Ook kun je de app gebruiken om een taxi te bestellen, die je eveneens direct laat zien wat de snelste route naar huis is. Uiteraard gaat het hier om een reclame en komt alles net perfect goed uit. Of Bixby in het dagelijks leven ook daadwerkelijk zo perfect werkt, daar zijn de mening over verdeeld. De ene reviewer is gigantisch te spreken over de virtueel assistent, terwijl de andere de dienst vooral kraakt.

Kom je er niet uit?

Heb je vragen over je telefoon of abonnement?
René helpt je graag met het beantwoorden van je vragen.

Bel ons

Telecom specialist
Apple smartphonesSamsung smartphonesXiaomi smartphonesOppo smartphonesMotorola smartphonesSony smartphonesNokia smartphonesOnePlus smartphones

Telefoon.nl is Thuiswinkel.org businesspartner